Condimentul periculos din bucătăria ta. Poate cauza probleme grave de sănătate

Condimentul periculos din bucătăria ta. Poate cauza probleme grave de sănătate

Condimentele sunt nelipsite din bucătăriile fiecăruia. Unele persoane preferă o mâncare mai sărăcăcioasă, altele una puțin mai condimentată, însă oricum ar fi, excesul nu aduce foarte multe beneficii organismului nostru.

Chiar dacă știm că o mâncare fără sare e o mâncare ”fără gust”, trebuie să fim foarte atenți la cantitatea pe care o consumăm zilnic, în caz contrar, am putea avea probleme mari de sănătate. Este adevărat, organismul nostru are nevoie și de sare, însă există o anumită limită.

Potrivit Huffington Post, un consum ridicat de sare poate cauza un real dezechilibru al fluidelor. Cu alte cuvinte, echilibrul sodiului, potasiului și al fluidelor din organism este un proces delicat care implică și rinichii. Acestia pot fi afectați de consumul excesiv de sare, fiindu-le îngreunată activitatea.

Printre efectele negative ale consumului mare de sare se numără și presiunea asupra inimii. Tensiunea arteriala crescută din cauza consumului de sare poate duce la numeroase complicații, precum deteriorarea arterelor, inimii și a altor organe sau creșterea riscului de insuficienta cardiaăa, accident vascular cerebral și insuficiență renala.

Cantitățile mari de sare pot cauza senzația de balonare

Balonarea este un alt efect negativ al consumului de sare. Această senzația apare din  cauza retenției de apa. Deși balonarea este temporară, dar poate deveni o sursă de disconfort, așa că pentru a evita starea de oboseală sau balonare după masă, consumul de sare ar trebui să fie unul mai limitat.