Beneficiile neștiute ale uleiului de cocos. Ce efecte are asupra organismului nostru

Beneficiile neștiute ale uleiului de cocos. Ce efecte are asupra organismului nostru

Uleiul de cocos poate fi consider un adevărat leac natural pentru organismul nostru. Pe lângă beneficiile interne pe care le are, el este o adevărată armă secretă în înfrumusețarea corporală, fiind în prezent în foarte multe creme și tratamente cosmetice.

Uleiul de cocos este extras din miezul de nucă de cocos uscat și are neumărate întrebuințări. El este un aliment nutritiv care îmbogățește, de regulă, regimul alimentar vegan. Fiind un produs nealergenic, poate fi consumat și de copii, chiar de la o vârstă fragedă.

Ca și conținut, uleiul de cocos este bogat în vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizii graşi Omega-6, grăsimile săturate, mononesaturate şi polinesaturate. De asemenea, el conține acizi graşi, printre care acidul lauric, acidul capric şi acidul caprilic – importanţi agenţi microbieni, care lupta efficient împotriva virusurilor și a ciupercilor.

Datorită compoziției sale bogate în acizi graşi, uleiul de cocos are calităţi antifungice şi antibacteriene, ajuta la accelerarea arderii grăsimilor, menţine sănătatea glandei tiroide, condolideaza rezistenta osoasă, este un component de bază în procesul de detoxifiere, reduce grăsimea abdominală şi ajuta la menţinerea echilibrului hormonal.

Leacul minune pentru un ten sănătos

Pe lângă beneficiile interne pe care le are, uleiul de cocos este un produs minune în cosmetică, datorită proprietăților sale hidratante. De multe ori este folosit pentru a preveni iritaţiile produse de scutece în cazul bebeluşilor şi poate fi folosit şi că demachiant, crema de bărbierit şi tratament pentru fortificarea genelor şi a sprâncenelor.

De asemenea, uleiul de cocos este recomandat de multe ori  persoanelor cu pielea uscată, deshidratata sau iritată, iar efectele pozitive se observa chiar şi după prima folosire, pielea fiind mai hidratată și calmată.

Uleiul de cocos este folosit de asemenea și pentru părul uscat și deteriorat. El se numără printre ingredientele folosite în măștile din comerț și, de ce nu, poate face parte chiar din masca pe care o putem prepara acasă.

Așa că, dacă te confrunți cu probleme ale părului sau scalpului, utilizarea frecvenţă a tratamentelor cu ulei de cocos îi conferă părului forţa, supleţe şi strălucire.