Cine este în cărți pentru preluarea conducerii Agerpres, Agenția Națională de Presă? Un liberal celebru care a terminat doar liceul

Cine este în cărți pentru preluarea conducerii Agerpres, Agenția Națională de Presă? Un liberal celebru care a terminat doar liceul
Ludovod Orban și Florin Cîțu

Cine are carte, are parte. Poate în Germania. În niciun caz în România, unde studiile nu par a avea foarte multă valoare, nici măcar atunci când rigorile instituțiilor publice o impun. Astfel s-a ajuns în situația în care unul dintre apropiații lui Ludovic Orban să se afle în cărți pentru preluarea șefiei Agerpres, Agenția Națională de Presă.

Este vorba despre Andi Manciu, cel care s-a aflat tot timpul la coordonarea Grupului de Comunicare Strategică. Dar acesta și-a anunțat demisia pe facebook, începând cu 1 mai.

Andi Manciu nu și-a terminat studiile

Jurnaliștii de la Stiripesurse.ro susțin că mai multe surse din rândul liberalilor le-ar fi dezvăluit că acesta este favorit la preluarea conducerii Agerpres. Andi Manciu are, însă, ca studii doar liceul. El a început facultatea la SNSPA, dar a fost doar doi ani și a reușit să promoveze doar câteva examene.

Andi Manciu

Unde a lucrat înainte să se angajeze la PNL

Apoi acesta a renunțat la studii și s-a angajat în presă. El a lucrat ca reporter la Realitatea TV, B1 TV, NewsIn, Evenimentul Zilei şi Mediafax. Apoi s-a angajat la departamentul de comunicare al PNL și a ajuns să fie foarte apropiat de Ludovic Orban, care l-a și promovat ulterior consilier de stat în Guvern.

„Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a transmis SNSPA la solicitarea stiripesurse.ro.