Ce studii are Denise Rifai și cum a ajuns în televiziune. Are altă profesie la bază, iar tatăl său nu este deloc mulțumit

16 apr. 2021
Ce studii are Denise Rifai și cum a ajuns în televiziune. Are altă profesie la bază, iar tatăl său nu este deloc mulțumit
Denise Rifai

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate prezentatoare de televiziune. S-a făcut remarcată încă de când prezenta emisiunea emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea, iar acum odată cu emisiunea ”40 de întrebări”, Denise Rifai a ieșit în evidență și mai mult.

Puțini știu însă că, în ciuda faptului că este o jurnalistă de excepție, aceasta are la bază o altă profesie. Nu a terminat studiile în domeniul jurnalistic, ba chiar se situează la pol opus.

Ce studii are Denise Rifai

Potrivit CV-ului său, Denise Rifai nu are studii în domeniul jurnalistic. Ea a absolvit Academia de Studii Economice din București și Facultatea de Limbi Străine, Secția Engleză – Araba. În ciuda faptului că ar fi putut alege orice fel de job, aceasta a ales să lucreze în televiziune.

Întreaga sa carieră a început ca prezentatoare la un post de radio. De aici, Denise Rifai s-a transferat la televiziunea online în momentul în care un trust de presă a cumparat postul radio la care lucra.

Nu a durat mult și îndrăgita prezentatoare a ajuns reporter economic la postul Realitatea TV, iar în scurt timp, Denise Rifai a avut oportunitatea de a deveni moderatoare de știri, în cadrul aceleiaşi televiziuni.

Părinții nu au fost de acord cu televiziunea

Se pare însă că familia sa nu a primit prea bine vestea că fiica lor va lucra în domeniul televiziunii. Într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp, Denise Rifai mărturisea că tatăl său nu și-a dorit ca ea să aibă o carieră în presă.

De asemenea, ea a mai precizat că este o femeie ”puternică”, chiar datorită tatălui său pe care îl respectă foarte mult, însă din păcate, aceasta nu a reușit să își facă mândru părntele, ba chiar l-a supărat foarte mult.

Prezentatoarea de la Kanal D a mai povestit că iubirea ei pentru jurnalism nu a făcut altceva decât să cauzeze o confruntare între ea și tatăl său, însă pasiunea rămâne pe primul loc.

Tatăl lui Denise Rifai nu e mândru de fiica sa

„Tatăl meu este iordanian. Este arab, dar cetățean român de o viață. A venit în România și a studiat arhitectura, deci sunt fată de arhitect. Acum asta face în România. E un tip fain, așa, tata. Nu prea vreau să vorbesc așa prea multe despre familia mea.

Le datorez foarte multe părinților mei. Am avut o educație foarte dură. De la tata cred că sunt atât de puternică.
Îi respect foarte mult. Eu sunt crescută într-o familie foarte clasică și conservatoare. La noi, la arabi este o vorbă: „părintele este peste capul tău”.

Tata nu și-a dorit niciodată ca eu să lucrez în presă. O singură dorință a avut în viață: să nu fac asta, pentru că îl supăr foarte tare. Eu iubesc presa. Nu cred că e mândru, e supărat pe mine. Da, e supărat. Mă doare că e supărat pe mine pentru că nu și-a dorit niciodată. Eu sunt ca Rifai, ca tata, dacă mâine vine copilul și-mi zice că vrea presă, nu-l las, nu există așa ceva.

Eu l-am înfruntat pe tata și am făcut meseria asta”, mărturisea Denise Rifai.