Cele mai norocoase numere la LOTO 6/49 conform specialiștilor chinezi. Care sunt și cele mai ghinioniste

27 aug. 2021
Cele mai norocoase numere la LOTO 6/49 conform specialiștilor chinezi. Care sunt și cele mai ghinioniste
Loto 6/49

Toate cifrele au o semnificație în numerologia chineză, în special în funcție de modul în care se pronunță. Dacă unele sunt considerate cifre foarte norocoase, sunt câteva care aduc ghinion și sunt evitate în general. Care sunt cele mai norocoase și cele mai ghinioniste cifre?

De la zero la nouă, toate cifrele au o semnificație în numerologia chineză, iar trei dintre ele sunt considerate a fi cele mai norocoase. Acestea sunt șase, opt și nouă și  oricum sunt pronunțate numele acestor numere (omofonii lor, adică) toate au semnificații de bun augur, scrie dcmedical.ro.

Ce semnifică fiecare număr norocos

După cum spuneam modul în care este pronunțat fiecare număr are o semnificație. În cazul numărului 6, care este pronunțat ca „Liu”, acesta înseamnă „neted” și „bine”, astfel că pentru chinezi este un semn că totul va merge bine. Nu degeaba, chinezii, când își aleg numărul de telefon preferă ca acesta să aibă în compoziția lui de cât mai multe ori cifra șase.

Cifra opt la rândul ei are o semnificație aparte. Pronunția ei se aseamănă foarte mult cu pronunția cuvintelor „bogăție” și „avere”. Poate de aceea este și numărul preferat al oamenilor de afaceri din China.

În fine, cifra nouă se pronunță ca „Jiu”. În chineză acest lucru înseamnă „veșnicie, longevitate și eternitate” și deseori în cultura de aici, numărul este asociat cu împăratul Chinei care avea pe hainele sale nouă dragoni. De asemenea, Orașul Interzis din Beijing are în total 9.999 de camere și jumătate. Nu în ultimul rând, între îndrăgostiții din China sunt trimiși 9 sau 99 de trandafiri pentru a-și arăta iubirea eternă unul față de celălalt.

Care sunt numerele care aduc ghinion

Pe de altă parte, sunt câteva numere pe care chinezii le evită în mod frecvent. Unul dintre acestea, numărul patru, care este considerat cel mai ghinionist. Acest lucru se datorează faptului că această cifră se pronunță asemănător cuvântului care reprezintă „moarte”.

O altă cifră evitată este șapte, pentru că are semnificația de „plecat” și are o pronunție asemănătoare cu aceea a cuvântului „înșelat”, așa că este de înțeles de ce chinezii o evită frecvent.

Nu în ultimul rând, ca și occidentalii, chinezii evită numărul 13. Deși acesta are o pronunție asemănătoare cu aceea a cuvântului „avere” este deseori evitat.

Și celelalte cifre rămase de la zero la nouă au câte o semnificație în numerologia chineză și pot fi considerate mai mult sau mai puțin norocoase.