Ce salariu încasează lunar Sundar Pichai, CEO-ul Google? A refuzat o mărire întrucât crede că deja câștigă prea mult

03 ian. 2021
Ce salariu încasează lunar Sundar Pichai, CEO-ul Google? A refuzat o mărire întrucât crede că deja câștigă prea mult
Sundar Pichai este CEO-ul Google din 2015

Sundar Pichai este un nume reper pentru indienii din întreaga lume, în special pentru cei din domeniul IT. Actualul CEO al gigantului Google, probabil cea mai influentă companie din lume la ora actuală, datorită instrumentelor de manipulare a maselor pe care le deține, a venit în SUA inițial doar pentru a urma un master.

Extrem de abil și inteligent, un student eminent de altfel, acesta a acceptat să lucreze la Google în anul 2004, după ce inițial refuzase oferte de la alte companii extrem de importante cum este McKinsey.

Ce salariu încasează lunar Sundar Pichai, CEO-ul Google

Pichai a avansat în carieră pas cu pas, cu multă răbdare și nu a sărit peste nicio etapă. În anul 2015, el a fost numit CEO Google (Alphabet Inc.), după ce Larry Page și Sergey Brin, fondatorii Google au decis să restructureze compania.

Originar din India, noul șef al Google câștiga în anul 2020 – 2 milioane de dolari anual, adică aproape 167.000 de dolari lunar,  la care se adaugă și alte avantaje, conform surejob.in.. În prezent, Sundai Pichai are dreptul și să acceseze 51.249 de acțiuni, a căror valoare se ridică la 60 de milioane de dolari, însă de mai multe ori acesta a refuzat bani suplimentari întrucât a considerat că primește deja suficient.

Pichai, dezamăgit de Donald Trump

Cu ceva timp înainte de startul campaniei prezidențiale din SUA, Pichai a postat pe Twitter un mesaj prin care și-a exprimat dezamăgirea cu privire la ultimele decizii luate de Donald Trump, în ceea ce privește imigrația. Acesta hotărâse restrângerea acordării vizelor străinilor.

„Imigrația a contribuit enorm la succesul economic al Americii. Astfel a devenit lider global în domeniul tehnologiei și tot în acest mod a ajuns și Google să fie pe locul 1. Dezamăgit de proclamarea de astăzi – vom continua să stăm cu imigranții și să lucrăm pentru a extinde oportunitățile pentru toți”, a scris Pichai pe Twitter.