Ce salariu are un șofer de Uber și care sunt cerințele pe care trebuie să le îndeplinească

04 iun. 2021
Ce salariu are un șofer de Uber și care sunt cerințele pe care trebuie să le îndeplinească

Românii, dar în special bucureștenii au uitat deja cum arată o cursă cu un taximetrist. Aplicațiile de ridesharing precum Uber, Bolt sau Yango au luat amploare în ultimii ani și sunt la mare căutare. Cursele sunt mai ieftine, mașinile sunt mai noi, iar experiențele și mia plăcute.

Uber este una dintre cele mai folosite aplicații de ridesharing. Pe lângă faptul că este preferată de cei mai mulți clienți, nici șoferii nu se plâng pentru salariile obținute. Acestea variază în funcție de timpul pe care șoferii îl acordă acestui job. Alții fac Uber part time, pe când alții aleg să facă acest lucru full time.

Potrivit wall-street.ro, un șofer de Uber care face acest lucru full time, parcurge 8.000 – 9.000 de km/lună. Cursele sunt uneori interne, iar alte ori în afara orașului și nu doar în capitală. Acest șofer poate câștiga un profit de 5.000-6.000 de lei.

Programul de lucru nu diferă foarte mult de cel de la stat. Șoferul de Uber conduce 8-9 ore pe zi, iar uneori și în weekend, iar pe zi face cel puțin 300 de km. Deci, la finalul săptămânii sunt înregistrați peste 2.000 de kilometri.

În salariul de aproape 6.000 de lei sunt integrate și bonusurile, care vin în funcție de numărul curselor. Cu alte cuvinte, dacă un șofer de Uber efectuează 500 de curse, primește la final de lună, bonus 1.000 de lei.

Norocul șoferilor de Uber este cursa în afara orașului. Potrivit sursei citate, o cursă București-Constanța poate costa și 850 de lei.

Care sunt cerințele pentru un șofer Uber

Cei care vor să își schimbe jobul sau vor să facă acest lucru part time, trebuie să respecte o serie de cerințe destul de stricte. Pentru a obține licența de ridesharing la Uber, un șofer are nevoie de: un certificat de competență profesională pentru manager de transport alternativ, document care se obține în aproape o lună de zile; copie conformă pentru transport alternativ, care se obține în două săptămâni și certificat profesional pentru conducatorii auto, care din nou, se obține în minimum o lună de zile.

De asemenea, dacă șoferul își dorește să facă Uber cu propria mașină aceasta nu trebuie să fie mai veche de zece ani, iar ITP-ul trebuie făcut la timp.