Câte milioane de dolari vor primi câștigătorii de la Australian Open? Cu ce șanse este cotată Simona Halep să ajungă în finală

31 ian. 2021
Câte milioane de dolari vor primi câștigătorii de la Australian Open? Cu ce șanse este cotată Simona Halep să ajungă în finală
Simona Halep este cea mai bună jucătoare de tenis din România, din toate timpurile

Pandemia a schimbat mult și modul de desfășurare al turneelor de tenis, dar și calendarul competițional. Astfel, anul acesta Australian Open va începe mai târziu ca de obicei și va avea loc între 8 și 21 februarie, la Melbourne, pe suprafață hard, în aer liber. Simona Halep este favorita numărul 2 a turneului, după locul ocupat în clasamentul WTA, însă specialiștii nu-i dau prea multe șanse de câștig.

Expertul Eurosport, Mats Wilander, fost lider mondial în tenis, este de părare că favoritele la Australian Open sunt Naomi Osaka, Ashleigh Barty și Serene Williams, în timp ce pe Simona Halep a omis să o numească, fiind de părere că aceasta are șanse minime de a ajunge în careul de ași.

Ce șanse are Simona Halep să câștige Australian Open?

Totuși sportiva din România a reușit să ajungă până în finală la acest turneu de grand slam și chiar a fost la un pas să se impună, dar Caroline Wozniaki a revenit surprinzător și și-a adjudecat primul trofeu de acest tip din carieră.

„Cred că Novak Djokovici, Rafael Nadal și Dominic Thiem sunt favoriți la masculin, în timp ce Naomi Osaka, Ashleigh Barty și Serena Williams la fete”, a spus Wilander, la Eurosport.

Valoarea premiilor oferite de organizatorii Australian Open 2021 a crescut anul acesta și va ajunge la 61.48 de milioane de dolari americani, ceea ce înseamnă un plus de 12,5% comparativ cu anul trecut. Câștigătorii, însă vor primi mai puțin, în timp ce jucătorii care ajung chiar și la turneele de calificare vor primi bani.

Premii imense la Australian Open 2021. Câți bani primesc câștigătorii?

Cei care pierd în primul tur de calificare primesc peste 19 000 de dolari americani, iar cei care ajung pe tabloul principal vor avea automat în conturi aproape 77 000 de dolari, conform legalbet.ro.

Marii câștigători de la Australian Open 2021, atât la feminin, cât și la masculin vor primi, fiecare 2.113.375 dolari americani, cu peste 30% mai puțin față de anul precedent. Desigur, din aceste sume trebuie scăzute și taxele, care sunt considerabile. Jucătorii rămân cam cu jumătate din bani la final. Așadar dacă Simona Halep se va impune la Melbourne, ea se va alege cu încă un milion de dolari (net) în conturile sale. Ea se află momentan pe locul 4 în topul tenismenelor care au câștigat cei mai mulți bani din turnee, de-a lungul timpului.

Săptămâna aceasta, românca joacă la Gippsland Trophy, unde intră direct în turul 2. Mihaela Buzărnescu și Patricia Țig au pierdut deja în primul tur, iar Irina Begu joacă acum, în direct pe Digi Sport cu șanse minime de a se impune.