Câte magazine Lidl există în România în momentul de față și ce plan au nemții pentru anul 2021

Câte magazine Lidl există în România în momentul de față și ce plan au nemții pentru anul 2021

Deși face parte din același grup cu Kaufland, Schwartz, reprezentanții Lidl și-au propus ca în acest an să preia locul 1 în topul retailerilor din România. Oferta variată și prețurile mici au atras din ce în ce mai mulți clienți, ceea ce a făcut ca numărul magazinelor din întreaga țară să crească exponențial.

Fiind un magazin de tip discount, Lidl pune preţ pe simplitate şi pe orientarea pe proces, precum şi pe centrele regionale de distribuţie şi pe subsidiarele naţionale“, se arată în raportul anual al companiei.

În momentul de față, retailerul german numără aproape 300 de magazine, care au suprafețe cuprinse între 1.000-1.300 mp. Pentru anul 2021, numărul punctelor de vânzare ar trebui să crească și să depășească 300 sau cel puțin acesta este planul Lidl.

Ce cifră de afaceri a avut Lidl în 2019

Retailerul mai deține în România și cinci depozite, urmând să inaugureze în perioada următoare un al al şaselea, care se construiște acum lângă Bucureşti.

În anul 2020, Lidl a deschis 33 de magazine noi și vor continua expansiunea. Nemţii intrat oficial pe piaţa din România în urmă cu zece ani, când au preluat 107 magazine Plus Discount. Cu fiecare an, care a trecut numrăul magazinelor a crescut cu minim zece unități noi, ajungând până la 33 în urmă cu un an.

Pentru anul 2019, Lidl a obținut o cifră de afaceri de aproape 10 mld. lei, conform zf.ro.