Cât costă un test pentru coronavirus în România? Testul îți oferă rezultatele în doar 10 minute și are o specificitate de 99.9%

Cât costă un test pentru coronavirus în România? Testul îți oferă rezultatele în doar 10 minute și are o specificitate de 99.9%
O mutație a coronavirusului a fost descoperită în sudul Angliei la 1000 de persoane

România a înregistrat luni, 3 noiembrie, nu mai puțin de 7.333 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe spitale din țară se apropie de un grad de ocupare de 100%, astfel încât autoritățile au decis deja de câteva săptămâni ca cei care suferă de variații mai ușoare de COVID-19 să fie tratați la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Cu fiecare săptămână care trece, cercetătorii și companiile farmaceutice dezvoltă teste din ce în mai rapide, cu grade de specificitate din ce în ce mai mari.

Spre exemplu, testul antigen este unul dintre cele mai noi tipuri de testare și totodată singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acesta detectează antigeni, adică bucata de virus pe care sistemul nostru imunitar o recunoaște și începe să lupte împotriva ei.

Însă, testul antigen funcționează și în cazul paciențilro asimptomatici, dacă infecția este activă.  Rezultatele testului sunt procesate în doar 10 minute și au o specificitate de 99.9%, la un acord general de 97.8%.

Testele sunt dezvoltate pentru uz profesional, asta însemnând că se recomandă ca prelevarea probei să fie făcută de către personal medical calificat.

Însă, având în vedere că se recoltează doar o secreție nazală sau faringiană, cu ajutorul unui tampon sterilizat, în cazul în care vreți să aflați urgent rezultatul testului și nu aveți acces rapid la personal calificat, oricine poate realiza testarea.

Cât costă un test rapid pentru COVID-19?

Testul antigen pentru coronavirus vine în cutii de 5 bucăți, la un preț total de 199,99 lei, sau în cutii de 25 de bucăți, la prețul de 999,99 lei. Prin urmare, un singur test antigen COVID-19 costă 40 de lei.