Cât costă bicicleta folosită de Klaus Iohannis în plimbarea spre Controceni. Câți bani a cheltuit șeful statului pe ținuta sa

06 aug. 2021
Cât costă bicicleta folosită de Klaus Iohannis în plimbarea spre Controceni. Câți bani a cheltuit șeful statului pe ținuta sa

Klaus Iohannis i-a încurajat pe români vineri să renunțe la mașini sau mijloacele în comun și să meargă pe bicicletă, lucru pe care chiar el însuși l-a făcut, însă într-un stil special.

Șeful statului s-a deplasat la Palatul Cotroceni cu bicicleta, dorind să ofere un exemplu pozitiv românilor. Iohannis a purtat și o ținută impecabilă, pentru care a cheltuit o sumă de bani impresionantă.

Ținută de 2.000 de euro

Klaus Iohannis a optat, evident, pentru o bicicletă nemțească electrică, iar accesoriile șefului statului au fost de asemenea costisitoare. Cu alte cuvinte, casca pe care Iohannis a purtat-o valorează 500 de lei, iar tricoul său 200 de lei, scrie Antena3.

Cât despre bicicletă, Iohannis a optat pentru modelul Cros Nova 28 din 2021, care costă 9.199 lei. Făcând un calcul simplu, ținuta, dar și accesoriile șefului statului depășesc suma de 2.000 de euro.

Klaus Iohannis încurajează mersul pe bicicletă

Nu este nici prima și probabil nici ultima oară când șeful statului folosește bicicleta pentru a ajunge la Cotroceni. Președintele vrea să îi încurajeze pe români să renunțe la mașini și să opteze pentru un transport ”verde”, prietenos cu mediu.

Mai mult de atât, el susține că traficul din Capitală este extrem de aglomerat, iar în unele cazuri, bicicletele sunt soluția optimă pentru a ajunge la timp, la destinație

”Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos și decongestionează traficul.

Pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, a spus președintele în fața jurnaliștilor.