Care sunt cauzele durerii de cap și cum poate fi combătută în cel mai scurt timp. Remediile naturale rămân cea mai bună soluție

Care sunt cauzele durerii de cap și cum poate fi combătută în cel mai scurt timp. Remediile naturale rămân cea mai bună soluție

Persoanele care se confruntă des cu migrene, sau dureri de cap nu trebuie să neglijeze acest lucru. Dincolo de o simplă durere, în spate, se pot ascunde probleme destul de grave de sănătate.

Există o mulțime de cauze ale durerii de cap, de la stres, până la lovituri sau chiar tumori, așa că dacă te confrunți cu acestă problemă destul de des, cel mai bine este să faci un control de specialitate, în cazul în care nu reușești să găsești sursa.

Stresul, sursa principală a durerilor de cap

Până în prezent nu există prea multe cercetări care să confirme legătura dintre durerile de cap și stările de tensiune, însă specialiștii sunt de părere că stresul fizic exercitat asupra mușchilor structurii capului ar putea fi motivul principal.

Dacă te confrunți cu dureri de cap și simți că stresul este la ordinea zilei, probabil cea mai bună soluție este să reușești să gestionezi situația pentru ca starea ta fizică să nu se degradeze.

Și deshidratarea este o cauză principală a durerilor de cap. Persoanele care nu se hidratează suficient ar putea resimți migrene, fără să-și dea seama exact care este cauza acestora.

Apă cu lămâie

În cazul în care ai avut o livitură la cap, este posibil să existe o serie de modificări în ceea ce privește circulația sângelui. Dacă durerile de cap sunt persistente, un pacient ar trebui sa caute imediat ingrijiri medicale, mai ales daca a suferit o lovitura la cap.

”Curentul” reprezintă și el o cauză a durerilor de cap

Probabil ai mai auzit până acum că mulți oameni acuză tot felul de simptome după ce au stat în ”curent”. Acest curent este de fapt un canal prin care circulă vântul sau aerul. Dacă acest aer rece sau curent din locuință ajunge in zona capului, ar putea, cel mai probabil, să cauzeez atât dureri de cap, de ureche, de gât cât și de dinți.

Există și situații mai grave în care durerile de cap sunt un simptom al tumorilor cerebrale. Potrivit doc.ro, tumorile cerebrale, mai ales cele primare, care își au originea in creier sau metastazele de la un cancer care a început într-un alt organ pot fi o cauză a durerii de cap.

Hipertensiunea poate fi și ea o cauză a durerilor de cap. Cu alte cuvinte, o valoare prea mare a tensiunii arteriale  poate indica o situație gravă.  Dacă aceasta hipertensiune arterială este asociată cu durere în piept, dificultăți de respirație, durere de cap, amețeală, durere de spate sau abdominală, atunci pacientul trebuie să meargă la medic urgent.

Alimentația și pozițiile incorecte pot fi și ele o problemă

Dacă ai mai auzit până acum persoane care susțin că sunt irascibile atunci când nu au mâncat, acest lucru este cât se poate de real. Unele dintre durerile de cap pot fi declansate de factori ce tin de stilul de viata, cum ar fi anumite alimente, precum carnea procesata care contine nitrati.

De asemenea,  unul dintre raspunsurile corpului nostru la senzatia de foame, adica durerile de cap, sunt un semnal ce indica obiceiuri alimentare nesanatoase.

Și poziția incorectă a capului are un rol major în acest context. Durerea de cap datorata starilor de tensiune dureaza, de obicei, 30 de minute, pana la cateva ore, insa poate sa tina si cateva zile. Cauza este neclara, insa cefaleea de tensiune a fost legata si de o postura necorespunzatoare, de o pozitie incorecta a capului mentinuta prea mult timp, care solicita muschii de la nivelul capului, mai precizează sursa citată.

Cum poți trata durerile de cap într-un mod natural

Dacă nu te încântă atât de mult pastilele, află că există și soluții naturale pentru a combate durerile de cap. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să consumi apă. Hidratarea ameliorează această stare.

Un alt truc rapid pentru a scăpa de durerile de cap este folosirea apei fierniți pe ceafă. Astfel, durerile  de cap cauzate de stres vor dispărea mai repede decât crezi.

Lămâia este și ea un aliat în lupta contra durerilor de cap. Apa amestecată cu sucul de lămâie relaxează și are un efect benefic asupra migrenelor.

Un alt amestec benefic în combaterea durerilor de cap este cel de mere cu oțet de mere. Această combinație ajută la restabilirea echilibrului acid-alcalin din organism.

Ghimbirul are și el o serie de proprietăți inflamatoare. În cazul în care nu știai, el ajuta vasele de sange de la nivelul capului sa se relaxeze, reduce umflaturile de la nivelul creierului si activeaza anumite substante din creier care ajuta la calmarea durerii.