Care este cea mai vândută mașină la ora actuală în Europa. Pe ce locuri se situează Ford și Dacia

30 oct. 2020
Care este cea mai vândută mașină la ora actuală în Europa. Pe ce locuri se situează Ford și Dacia
Sursa foto: Erik Mclean on Unsplash

Compania de analiză Jato Dynamics a dat publicității topul celor mai bine vândute mașini în Europa în luna septembrie. Clasamentul a fost unul previzibil pentru specialiștii din industria auto. Marii producători se regăsesc pe locurile fruntașe și nu au înregistrat pierderi atât de mari la început de toamnă.

Volkswagen Golf rămâne cea mai vândută mașină în Europa în luna septembrie, cu 28.731 de unități. Pe locul doi s-a poziționat Opel Corsa cu 26.269 , iar pe trei Renault Clio cu 23.986 .

La capitolul SUV, Renault Captur a fost cel mai bine vândut în Europa cu 21.523 de unități, ocupând și locul 4 la general. Locul 5 a fost adjudecat de Mercedes-Benz Clasa A cu 20.430 de exemplare comercializate.

Performanță bună și pentru noul Ford Puma

Clasamentul a fost completat de Peugeot 208 , Ford Fiesta, Dacia Sandero, Volkswagen Polo și Skoda Octavia, toate având peste 18.000 de exemplare vândute.

De menționat este și performanța obținută de noul Ford Puma, care este produs exclusiv la uzina de la Craiova. Acesta se vinde foarte bine și se bucură de o mare popularitate, depășind Dacia Sandero. În luna septembrie, Puma a urcat pe locul al doilea la vânzări, cu 12.251 de exemplare, fiind depășit doar de Toyota Corolla, pe segmentul său.