Care a fost cel mai scump produs vândut de Black Friday. S-au înregistrat vânzări record în acest an

18 nov. 2020
Care a fost cel mai scump produs vândut de Black Friday. S-au înregistrat vânzări record în acest an

Black Friday din acest an a fost un adevărat succes. Sute de mii de români au luat cu asalt reducerile, iar vânzările au crescut cu mai bine de 80% spre deosebire de cele de anul trecut. Românii nu s-au oprit doar la telefoane și televizoare, de această dată, mașinile și casele au fost și ele la mare căutare.

Potrivit reprezentanților celui mai cunoscut site de vânzări online, doar de la startul Black Friday, vânzările au înregistrat 295 de milioane de lei, cu 74% mai mult comparativ cu anul trecut.  În ceea ce privește modalitatea de plată, jumătate din plăți s-a făcut online, cea mai mare creștere din ultimii ani.

Preferințele produselor pe de altă parte nu s-au modificat atât de mult. Datele centralizate de PayU, arată un interes crescut pentru cele destinate întregii familii, precum electrocasnice sau televizoare. De asemenea, o cerere foarte mare a fost înregistrată în rândul telefoanelor mobile şi a hainelor. Pe listă, se mai regăsesc laptopurile, articolele Home & Deco şi încălţămintea.

Minutul de aur a fost între orele 7:44 – 7:45, moment în care s-au făcut 4.792 de tranzacţii.

Cel mai scump produs cumpărat de Black Friday

Românii nu s-au oprit doar la accesorii simple. Se pare că unul dintre cele mai scumpe produse cumpărate de Black Friday a fost o mașină de 31.700 de euro. De asemenea, produsul cel mai comercializat la un preț destul de mare a fost un velier de 238.000 de euro. Cea mai mare reducere a fost de 60.000 euro pentru un penthouse, achiziționat și el.

În ceea ce privește cele mai cautate produse acestea au fost televizoarele, telefoanele mobile, dar si electrocasnicele, iar cele mai multe produse au fost comandate online.

Pe lângă faptul că au cumpărat mai mult față de alți ani, în anul 2020 românii au scos și mult mai mulți bani din buzunare. Se pare că valoarea medie a coșului de cumpărături plătit integral a trecut de 700 lei, iar la cel plătit în rate s-a apropiat de 1.100 de lei. Cele mai multe comenzi raportate la mia de locuitori au venit din București, Cluj-Napoca, Iași, Slatina, Brașov, Constanța, Sibiu, Alba Iulia, Timișoara și Zalău.