Când redevine obligatorie MASCA în aer liber. Prefectul Capitalei, Alin Stoica a spus data exactă

05 sept. 2021
Când redevine obligatorie MASCA în aer liber. Prefectul Capitalei, Alin Stoica a spus data exactă
Sursa foto: Lisanto 李奕良 on Unsplash

Pentru mulți, purtatul măștii în aer liber a reprezentat un adevărat coșmar, iar acum această măsură ar putea fi reintrodusă. Momentan se poartă discuții în acest sens, dar pare din ce în ce mai sigur că masca va deveni obligatorie în jurul școlilor.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a dezvăluit că încă nu s-a luat o decizie fermă în acest sens, dar că la următoarea întâlnire a Comitetului pentru Situații de Urgență se va ajunge la o concluzie pe această temă.

„Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor. Lucrul acesta urmează să se fie stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență”, a spus Alin Stoica la Antena3.

De când ar putea redeveni obligatorie masca în aer liber

Așadar masca ar putea redeveni obligatorie în aer liber, în proximitatea școlilor, începând cu 13 septembrie. Autoritățile se tem că noua variantă a coronavirusului ar putea declanșa un val 4 extrem de agresiv. În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți copii s-au îmbolnvăvit, iar numărul cazurilor de infestări este din nou în creștere.

La fel și numărul decedaților. În ceea ce privește, populația vaccinată, România stă cam cel mai prost din Europa. Doar puțin peste 25% dintre cetățeni au acceptat să primească măcar o doză din cele patru seruri avizate.

Situația pare dramatică și în afara României unde deja au început să se impună noi restricții. Israelul trece prin momente dificile. Deși populația este imunizată în proporție de 70%, numărul de noi cazuri a început să crească rapid. Cei mai mulți au primit Pfizer.