Date OFICIALE. Câte milioane de români au fost vaccinați până acum măcar cu o doză. De pe ce dată se renunță la mască în spațiile deschise

13 mai 2021
Date OFICIALE. Câte milioane de români au fost vaccinați până acum măcar cu o doză. De pe ce dată se renunță la mască în spațiile deschise
Mihaela Anghel este prima asistentă vaccinată contra noului coronavirus

Vești bune. Vaccinarea a scăzut numărul infectărilor și sunt tot mai mari speranțe că vom reveni în curând la normalitate. Totuși până la imunizare mai este cale lungă. Momentan, președintele Klaus Iohannis a anunțat că restricţiile de circulaţie pe timp de noapte se anulează începând cu acest weekend.

Mai mult decât atât, de pe 15 mai, se va elimina masca în exterior, făcând excepţie spaţiilor aglomerate. Premierul Florin Cîțu a anunțat și el că începând cu 1 iunie vor fi permise evenimentele în limita a 70 de persoane. Însă dacă persoanele sunt vaccinate se poate face un eveniment cu un număr nelimitat de invitați.

Câți români au fost vaccinați până acum

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 103.233 de persoane, un număr peste așteptări. Astfel s-a ajuns ca numărul total al persoanelor care au primit măcar o doză de vaccin să fie de 3,78 de milioane, din care 2,6 milioane cu ambele doze.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 103.233 de persoane, dintre care 39.336 cu prima doză, iar 63.897 cu cea de-a doua doză.

Ce reacții adverse au fost înregistrate

Distribuția în funcție de seruri este astfel: 84.348 de persoane au fost vaccinate cu Pfizer, 7.171 cu Moderna, 7.173 cu AstraZeneca, iar 4.541 cu Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 80 de reacţii adverse, însă nu sunt severe. Pe toată perioadă s-au înregistrat 15.093 reacţii adverse, majoritatea fiind ușoare.

CNCAV transmite că 134 reacţii adverse sunt în curs de investigare.