Bitcoin, creștere record: A ajuns la cel mai înalt nivel din 2018, pe fondul incertitudinilor politice din SUA

Bitcoin, creștere record: A ajuns la cel mai înalt nivel din 2018, pe fondul incertitudinilor politice din SUA
Photo by André François McKenzie on Unsplash

Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă și totodată cea mai scumpă, a reușit în cursul zilei de joi să depășească nivelul de 15.000 de dolari, atingând astfel cel mai ridicat nivel consemnat după 1 ianuarie 2018. Creșterea record este pusă pe seama incertitudinilor provocate de alegerile prezidențiale din Statele Unite, transmite CNBC.

În ultimul an, bitcoin a reușit să-și dubleze valoarea,  datorită măsurilor de stimulare adoptate de guvernele din întreaga lume, în răspuns la pandemia COVID-19.

„Bitcoin a fost creată în parte din cauza temerilor că măsurile de stimulare devalorizează monedele la nivel global. Drept rezultat, atunci când băncile centrale anunţă planuri de amploare pentru a pompa bani în economiile lor, mulţi investitori din comunicatea criptomonedelor interpretează acest lucru ca un semnat major că cumpărare de bitcoin”, a explicat Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor la platforma de investiţii eToro.

Monede bitcoin de peste 1 miliard de dolari, confiscate în SUA

Guvernul SUA a confiscat săptămâna trecută monede bitcoin în valoare record de peste 1 miliard de dolari, monede ce aveau legătură cu o platformă ilegală numită Silk Road.

Aceasta este considerată a fi cea mai mare operațiune de confiscare a criptomonedei, din istoria Departamentului de Justiție.

„Silk Road era cea mai cunoscută platformă online ilegală a timpurilor sale. Trimiterea în judecată, cu succes, a fondatorului Silk Road, în 2015, a lăsat deschisă întrebarea de 1 miliard de dolari. Unde au mers banii?”, a afirmat avocatul David Anderson, din Districtul Nordic al Californiei, într-o plângere civilă.

Silk Road, utilizat pentru tranzacții de produse ilegale

Silk Road a fost o platformă dezvoltată pe dark web, unde oameni din întreaga lume tranzacționau droguri și alte produse ilegale, folosind monede bitcoin pentru a finanța, în mod anonim, aceste tranzacții.

În 2013, platforma a fost închisă de autorități, iar fondatorul acesteia, Ross Ulbricht a fost condamnat la închisoare pe viață.