Bitcoin, aproape să-și depășească recordul all time. Cât a ajuns să valoreze cea mai populară criptomonedă

25 nov. 2020
Bitcoin, aproape să-și depășească recordul all time. Cât a ajuns să valoreze cea mai populară criptomonedă
Photo by André François McKenzie on Unsplash

Bitcoin este foarte aproape să-și depășească propriul record înregistrat în 2017. Cea mai populară criptomonedă a ajuns, marți, pentur scurtă vreme, să valoreze 19.000 de dolari, transmite Reuters

La finalul anului 2017, moneda bitcoin ajungea să valoreze un maxim istoric de 19.666 dolari. În anii următori, Bitcoin, alături de restul cryptomonedelor, au înregistrat scăderi masive.

Ei bine, lucrurile s-au schimbat în 2020. În timp de criză, bitcoinul este văzut un refugiu sigur, o investiție precum cea în aur. Astfel, numai în luna noiembrie, bitcoinul a crescut cu 40%, iar raportat la tot anul, cryptomoneda a înregistrat o creștere de 160%.

Bitcoinul, așteptat să depășească valoarea de 100.000 de dolari

Brain Estes, chief investment officer în cadrul fondului de investiţii Off the Chain Capital, susține că valoarea unui singur bitcoin poate atinge anul viitor pragul de 100.000 de dolari.

„În trecut, bitcoin-ul a crescut de zece, douăzeci sau de treizeci de ori într-un an. N-ar fi mare lucru să crească de cinci ori”, a declarat Estes, adăugând că valoarea criptomonedei ar putea ajunge la 288.000 de dolari până la sfârşitul lui 2021.

Pe de alt parte, Tom Fitzpatrick, analist în cadrul Citi, vede un viitor și mai luminos pentru bitcoin, despre care spune că va crește până aproape de 31.000 de dolari spre finalul anului viitor, oferind ca argumente cantitatea limitată, ușurința de mișcare de-a lungul granițelor, precum și caracterul opac al monedei.