Au voie sau nu elevii să ducă la școală mărțișoare de 1 Martie? Răspunsul autorităților române

Au voie sau nu elevii să ducă la școală mărțișoare de 1 Martie? Răspunsul autorităților române
Foto: oltelean.com

Luni este 1 Martie, prilej de mare bucurie, în special pentru copii, care obișnuiesc să împartă mărțișoare celor dragi. Doar că pandemia a schimbat până și acest obicei, iar părinții nu știu dacă micuții pot sau nu să meargă la școală cu simbolul primăverii. Răspunsurile autoritățolor lasă loc de multe interpretări, așa că probabil fiecare va proceda așa cum simte.

Întrebat dacă elevii pot duce mărțișoare la școală de 1 Martie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a răspuns cu un citat din Biblie, uluind pe toată lumea.

„O să răspund cu un citat din Biblie: toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”, fost răspunsul demnitarului, după ce a fost întrebat de jurnaliștii de la Parlament despre acest subiect.

Pot sau nu să ducă elevii mărțișoare la școală de 1 Martie?

„Poate dacă poartă mănuși, cred că pot să facă gestul ăsta. În principiu sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască, să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare. Altfel, sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsuri de precauție”, a mai adăugat ministrul.

După acest non-răspuns, presa a căutat lămuriri la șeful DSU, Raed Arafat, care a dat un răspuns mai clar. Se pot duce mărțișoare, dar să nu uite nimeni că măsurile impuse de autorități trebuie respectate în continuare ca și până acum. Virusul continuă să existe, iar pericolul plutește în aer.

„Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a fost și declarația lui Raed Arafat.