Atenție mare la prețurile de la Catena! Farmaciile unde se găsesc cele mai ieftine medicamente de pe piață la ora actuală

19 apr. 2021
Atenție mare la prețurile de la Catena! Farmaciile unde se găsesc cele mai ieftine medicamente de pe piață la ora actuală
Foto: Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Farmaciile Catena au ajuns cele mai populare de pe piață datorită unor strategii de marketing extrem de eficiente, bazate pe fidelizarea consumatorului, prin publicitate. Anca Vlad, fondatoarea, este astăzi cea mai bogată femeie din România și se află în toate topurile revistelor de business, ca bani sau succes.

În anul 2019, cele peste 800 de farmacii Catena au însemna o cifră de afaceri de 1 miliard de euro. Compania a crescut enorm de la an la an și probabil trendul se va menține tot ascendent. Totuși costurile mari, care au însemnat investiții în publicitate, se reflectă foarte mult și în prețurile medicamentelor.

Cât costă Nurofen la Catena și cât costă la alte farmacii

Catena are prețuri destul de mari, însă reușește să atragă clienții prin cardurile de fidelitate și promoțiile constante. Însă aceste reduceri sunt imediat anulate printr-o creștere masivă a unor medicamente uzuale.

De exemplu, unul dintre cele mai achiziționate produse de către români este Nurofenul. Cât costă la Catena? În această dimineață, am fost să cumpăr un Nurofen Express Capusule Moi și am plătit 43,90 lei pentru 20 de pastile. Pentru că prețul mi s-a părut a fi unor enorm, cu mult peste ceea ce știam eu din trecut, am verificat și la alte farmacii.

Maxi Farma vindea același produs cu 33 de lei, iar Farmacia Tei cu 29 de lei. De altfel, cele două branduri vând astăzi cele mai ieftine medicamente de pe piață. Sensibule și Help Net au și ele prețuri enorme, chiar peste Catena.

Vezi și Evită acest tip de lapte din comerț. Îți poate distruge intestinele fără să știi

Asistenții de farmacie vor să vândă produsele de pe listă, nu cele recomandate de medic

O altă strategie de marketing utilizată intens de brandurile de farmacii, în special de Catena este utilizată de angajați, care sunt învățați să se comporte așa. Mai exact să propună clientului medicamentul pe care trebuie să-l vândă pentru că primesc bonus de la producător. Vânzătorii de la farmacii vor spune că este „mai ieftin” sau „mai bun”.

Adică în loc să-ți dea medicamentul pe care l-ai cerut, vei pleca acasă cu un înlocuitor, care în 90% din cazuri nu este ceea ce trebuie.

În realitate, pacientul trebuie să respecte indicațiile medicului și nu a unui asistent de farmacie, care nu are nici măcat pregătire medicală. Trebuie subliniat că acesta este vânzător și dorește să-și vândă marfa, așa că ascultați-vă medicul și nu mai achizționați medicamente nerecomandate pentru că nu cumpărați bomboane.