Anunț important pentru clienții Orange și Telekom: Înțelegere la vârf între cele două companii

14 nov. 2020
Anunț important pentru clienții Orange și Telekom: Înțelegere la vârf între cele două companii

Anunț important pentru clienții Orange și Telekom. Cele două companii au realizat o tranzacție importantă pe piața din România. Cum vor fi afectați clienții celor două companii?

Orange România a anunțat, luni, semnarea unui acord pentru achiziționarea pachetului majoritar de 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe Telekom România.

„Orange va plăti un preț de achiziție total de 268 milioane euro, fără exces sau deficit de trezorerie netă și considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacției, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane euro, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications și incluzând baza de clienți convergenți, se arată într-un comunicat de presă al Orange”.

Cu toate acestea, încheierea tranzacțiilor depinde de anumite condiții precedente uzuale, precum aprobarea acesteia de către Comisia Europeană și de către alte autorități competente.

Anunț important pentru clienții Orange și Telekom: Înțelegere la vârf între cele două companii

Până la aprobarea și finalizarea tranzacției, care este estimată să aibă loc în a doua jumătate a anului 2021, ambele companii vor continua să funcționeze independent.

Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Deputy CEO pentru Orange în Europa, a declarat: “Această achiziție este un pas important pentru accelerarea strategiei noastre convergente în Europa. România este o piață cheie pentru Orange și o remarcabilă poveste de succes. Tranzacția confirmă angajamentul nostru pe termen lung pe piața din România. Ne propunem să contribuim la dezvoltarea sectorului telecom prin investiții constante în infrastructuri de rețea performante și în servicii inovative.”

Liudmila Climoc, CEO Orange România, a afirmat: “Este un moment important pentru piața românească de telecomunicatii, care va duce la creșterea atractivității sale atât în ceea ce privește serviciile telecom convergente, cât și infrastructura de înaltă calitate, sporind in acelasi timp competiția.

Această tranzacție va aduce noi oportunități pentru dezvoltarea de servicii convergente, cu mai multe beneficii și o paletă mai largă de opțiuni oferite clienților, dar și pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei digitale. Complementaritatea celor două rețele ne va permite să aducem împreună nu doar clienți și echipe, ci și cea mai bună expertiză în ceea ce privește calitatea serviciilor și a unei infrastructuri de rețele fixe și mobile pregătite pentru provocările viitorului.”