ANAF va verifica toate gospodinele care vând peste această sumă pe internet! Cum le va identifica rapid. Vor plăti amendă dacă nu declară banii la stat

14 apr. 2023
ANAF va verifica toate gospodinele care vând peste această sumă pe internet! Cum le va identifica rapid. Vor plăti amendă dacă nu declară banii la stat
Agenția Națională de Administrare Fiscală

Președintele ANAF, Lucian Heiuș le recomandă românilor care cumpără produse perisabile de pe internet să fie foarte atenți ca nu cumva să se îmblonăvească apoi. Acesta încurajează toate gospodinele care comericializează cozonac, prăjituri sau alte preparate să declare banii câștigați la stat pentru a fi impozitați.

Desigur că acest lucru nu se va întâmpla, însă Heiuș a găsit o soluție pentru a le lua urma celor care vând mult și nu plătesc taxe pentru marfa comercializată, fie că este vorba despre mâncare, haine sau orice altceva.

„Recomandarea mea pentru cei care vor să cumpere din sistemul online este să verifice dacă acestea sunt produse în laboratoare autorizate și dacă cei care livrează sunt autorizați. Altfel riscă posibilitatea de a se îmbolnăvi”, a declarat Președintele ANAF.

Peste ce sumă veți fi verificați de către ANAF dacă vindeți prin curier ramburs

Lucian Beiuș atrage atenția vânzătorilor pe internet: firmele de curierat raportează livrările, iar dacă o persoană fizică sau juridică primește livrări mari prin plată ramburs și nu declară acești bani, va fi verificată de ANAF.

„Există o declarație 395 din care firmele de curierat raportează toate livrările și cele care se fac prin plată ramburs.

Dacă sesizăm că la o persoană fizică sau juridică are livrări prin ramburs mari și nu au declarat acești bani, va intra în analiza noastră de risc și va fi verificată.

După prima declarație depusă anul acesta, am stabilit o limită de 500.000 de lei și toți cei care se încadrează la vânzări peste 500.000 de lei și nu au depus nicio declarație legată de veniturile obținute vor fi verificați de ANAF”, a mai declarat Lucian Heiuș pentru Antena 3 CNN.