Alegeri prezidențiale SUA: Câți bani au investit în campanie Donald Trump și Joe Biden?

Alegeri prezidențiale SUA: Câți bani au investit în campanie Donald Trump și Joe Biden?

Suntem doar la o zi distanță de alegerile prezidențiale din SUA, acolo unde democratul Joe Biden încearcă să-l învingă pe președintele în exercițiu, republicanul Donald Trump.

Campania electorală din Statele Unite s-a desfășurat într-o perioadă cruntă pentru Statele Unite, acestea fiind țara cea mai lovită de coronavirus.

SUA este cea mai mare democrație a lumii și totodată prima țară din lume în ceea ce privește publicitatea, marketingul și marketingul politic. Iar atunci când miza este alegerea președintelui țării pentru umrătorii 4 ani, este clar că sumele investite în joc sunt uriașe.

Trump vs. Biden. Cine a investit mai mulți bani în campanie?

Donald Trump a început să strângă fonduri pentru campanie încă din 2017. Dacă la începutul anului, acesta adusane aproximativ 100 de milioane de dolari, pe măsură ce data alegerilor prezidențiale se apropia, donațiile au început să crească simțitor, astfel încât, înainte de campania electorală, președintele în funcție reușise să strângă nu mai puțin de 325 milioane de dolari.

Democratul Joe Biden s-a mișcat și mai bine, acesta reușind să strângă pentru campania sa fonduri în valoare de 466 milioade de dolari. Cea mai mare donație pentru campania lui Biden a fost făcută de miliardarul Mike Bloomberg, care a virat în conturile de campanie ale lui Biden nu mai puțin de 100 de milioane de dolari, cu unicul scop ca acesta să-l învingă pe Trump.

Alegeri prezidențiale SUA. Cine pleacă cu prima șansă?

Potrivit caselor de pariuri, democratul Joe Biden pleacă cu prima șansă la scrutinul care va avea loc marți, 3 noiembrie.

Astfel, platforma britanică de pariuri Smarkets îl indică pe Joe Biden principalul favorit al cursei, cu nu mai puțin de 66% șanse de câștig.

Și pe Betfair, Joe Biden pleacă cu prima șansă de câștig, pe această platformă alegerile prezidențiale din SUA strângând pariuri de peste 9 milioane de lire sterline, doar în ultimele 24 de ore.