Aceasta este considerată vitamina tinereții! Ajută nu doar ca pielea să rămână curată și întinsă, dar crește mult și imunitatea! Medicul Olga Melnic explică în detaliu cum funcționează

16 ian. 2021
Aceasta este considerată vitamina tinereții! Ajută nu doar ca pielea să rămână curată și întinsă, dar crește mult și imunitatea! Medicul Olga Melnic explică în detaliu cum funcționează
Sursa foto: Daily Nouri on Unsplash

Lipsa vitaminelor și mineralelor o resimțim imediat pentru că organismul ne dă de fiecare dată semne. Fie că este vorba de oboseală accentuată, probleme cu tenul sau tranzit lent. Renumitul dermatolog Olga Melnic a explicat într-un interviu la postul de televiziune Antena 3, cât de importante sunt vitaminele pentru ten. Ele au impact asupra florei intestinale, iar acest lucru se vede clar pe piele.

Vitaminele C,D şi zincul sunt cele mai importante în acest context și ne ajută să ne menținem tineri și energici. Mai mult decât atât, sunt un ajutor foarte mare pentru organism când vine vorba despre creșterea imunității. Pielea este chiar oglinda sănătăţii organismului nostru, sunt de părere medicii.

Vitamina C este vitamina tinereții

„Vitamina C este unul dintre cele mai puternice antioxidante şi ea creşte foarte mult rezistenţa organismului. La nivelul pielii, se luptă cu radicalii liberi şi e considerată vitamina tinereţii.

Vitamina D este una foarte importantă. Ea nu e numai despre rahitism şi copii, dar participă foarte mult la sănătatea noastră, ajută femeile în perioada de pre şi post menopauză, în lupta cu osteroporoza, deci intră în toate procesele de rezistenţă a organismului„, a explicat dermatologul Olga Melnic la Antena 3.

Olga Melnic este un renumit dermatolog

Vitamina D este foarte importantă pentru piele și mai este numită și vitamina soarelui întrucât în acest mod se produce, prin expunerea la lumina razelor de soare. Doar că iarna, nu prea avem parte de căldură, așa că de multe ori suntem nevoiți să apelăm la suplimente cu Vitamina D. Atenție, însă! Nu luați fără să consultați un medic. Și excesele sunt dăunătoare și poate avea afectele inverse. Și zincul are un rol important pentru piela.

Cât de important este zincul pentru organism

Zincul este un microelement care participă la regenerarea şi maturizarea pielii, în reglarea producţiei sebumului”, a spus dermatologul Olga Melnic. De asemenea, el este de mare folos celor cu acnee, după cum arată studiile. În plus, zincul ajută la vindecarea plăgilor, a inflamaţiilor şi face să avem un ten mai curat. Pentru cei interesaţi, există şi creme cu zinc”, a spus medicul, care a explicat și că problemele digestive care apar din cauza unei flori intestinale deficitare se văd și pe piele.

Așadar dacă vă apar subit pe ten diverse imperfecțiuni, ar fi bine să vă gândiți ce ați mâncat în ziua respectivă întrucât v-a produs disfuncții în organism și ar fi bine să le evitați pe viitor.

„Dacă avem probleme la nivelul tractului gastrointestinal sau mâncăm ceva care nu e sănătos, precum fast-food sau alimente procesate, se schimbă microflora de la nivelul intestinului, se produc nişte microorganisme şi toate acestea se reflectă la exterior”, a arătat dermatologul.