Vladimir Putin, mesaj de ultimă oră pentru Donald Trump. Ce-i transmite și lui Joe Biden

Vladimir Putin, mesaj de ultimă oră pentru Donald Trump. Ce-i transmite și lui Joe Biden
Vladimir Putin poate rămâne președinte până la sfârșitul vieții sale

Vladimir Putin își face simțită prezența subtil în lupta dintre Donald Trump și Joe Biden, care se lupta pentru mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii. Momentan democratul are câteva procente în fața republicanului, dar acest lucru nu înseamnă mare lucru, dacă analizăm situația din urmă cu patru ani, când Hillary Clinton, favorită a fost învinsă clar.

Vladimir Putin l-a lăudat joi pe Donald Trump pentru rolul important pe care acesta l-a avut în stabilizarea pieţelor petrolului şi în acelaşi timp l-a criticat pentru faptul că administraţia sa a adoptat sancţiuni împotriva Rusiei de 46 de ori, relatează Reuters.

Acest lucru poate fi interpretat de analiști ca un sprijin al liderului de la Kremlin, în contexul în care Trump a fost acuzat de multe ori că face jocurile Rusiei.

Putin a avut acest discuts la un forum de investiţii din Rusia, cu doar cinci zile înainte ca Trump să candideze împotriva rivalului său democrat Joe Biden în scrutinul prezidenţiale de pe 3 noiembrie.

Ce i-a transmis Putin lui Joe Biden

Preşedintele rus a avut un mesaj și pentru Joe Biden și a dat asigurări că va lucra cu oricare dintre cei doi candidaţi în alegerile prezidenţiale din SUA, potrivit EFE. „Vom accepta orice decizie a americanilor (a alegătorilor americani n.red) şi vom lucra cu oricare dintre administraţiile” care va ieşi învingătoare la urne.

„Sper că deciziile sale vor fi echilibrate”, a mai spus Putin referindu-se la viitorul preşedinte al SUA. „În orice caz, suntem liniştiţi”, a adăugat el.

„Nu vreau să abordez tema alegerilor din SUA, pentru că orice aş spune unii dintre partenerii noştri se vor agăţa de orice pentru a proba presupusa ingerinţă a Rusiei în procesul electoral din SUA”, a insistat Putin.

Președintele Rusiei a mai precizat și că politica Statelor Unite este foarte importantă în lume şi că acestea sunt o superputere şi un gigant economic ale cărui decizii au impact la nivel global.