Vești bune pentru turiști! Reușită de excepție pentru Cristian Pandel, patronul Christian Tour! Compania sa aerianăm Animawings se extinde

15 oct. 2021
Vești bune pentru turiști! Reușită de excepție pentru Cristian Pandel, patronul Christian Tour! Compania sa aerianăm Animawings se extinde
Cristian Pandel, fondatorul Christian Tour

AEGEAN Airlines anunță creșterea participării sale la Animawings, compania aeriană fondată ȋn 2020 de către proprietarul Christian Tour – Memento Group, de la 25% la 51%.  AEGEAN va ȋmpărţi managementul companiei aeriene cu Memento Group, contribuind cu expertiza sa, ȋn sensul consolidării activităților operaționale ale acesteia.

Aceasta este a doua fază a implicării AEGEAN ȋn dezvoltarea Animawings, proces iniţiat ȋncă de la începutul anului 2020, când AEGEAN a dobândit o participaţie de 25% la compania aeriană fondată de Memento Group. De mai bine de 12 ani, Christian Tour, principalul operator turistic din România, a fost un client important și de lungă durată al AEGEAN, operând alături de acesta numeroase zboruri charter din România către Grecia. Investiția totală în numele AEGEAN pentru pachetul de 51% din Animawings, se ridică la 1,3 milioane de euro.

În vara anului 2022, Animawings va opera cu 3 aeronave provenite din flota AEGEAN. Programul de zbor va sprijini în principal segmentul de agrement din România, atât cu zboruri charter, cât și cu zboruri regulate. Programul pentru 2022 va fi anunțat până la jumătatea lunii noiembrie și este de așteptat să sprijine și mai mult turismul către Grecia şi zona Mediteranei. AEGEAN va supraveghea și sprijini activităţile operaționale, în timp ce aspectele comerciale vor continua să fie realizate în principal de Memento Group.

Ce spune Cristian Pandel despre această super operațiune

Dimitris Gerogiannis, CEO AEGEAN, a declarat: „Parteneriatul de lungă durată dezvoltat cu succes ȋmpreună cu Christian Tour se transformă într-un business comun în România. Credem cu tărie în potențialul pieței românești și în capacitățile partenerului nostru Memento Group. Vom continua cu pași atenți, treptat, concentrându-ne pe servicii de calitate pentru pasagerii companiei Animawings și, ca întotdeauna, ne vom axa pe sprijinirea turismului grecesc. Parteneriatele puternice şi de lungă durată fac parte din ADN-ul nostru și le considerăm ca o condiție prealabilă pentru noua eră post-pandemică”.

Cristian Pandel, Fondatorul Animawings și președintele al Memento Group, care include și agențiile Christian Tour, a adăugat: „Animawings este gata să treacă în a doua fază a dezvoltării sale și suntem foarte încrezători că extinderea parteneriatului cu AEGEAN va aduce multe beneficii în sensul de a impune compania noastră ca un jucător de top pe piața aviatică locală și regională. Implicarea AEGEAN va continua și va crește în următoarea perioadă, aducând sprijin și know-how ȋn toate departamentele companiei noastre, prin specialiști cu o vastă experiență în diverse procese și sisteme specifice aviației. Animawings va rămâne o societate comercială românească, cu centrul operaţional ȋn ţara noastră alături de toate celelalte divizii ale Memento Group şi va opera ȋn continuare, cu mândrie, sub steagul României.”

Despre Animawings

Înființată în anul 2019, Animawings operează zboruri regulate și charter către cele mai populare destinații din Europa și Africa.

Compania și-a luat angajamentul să ofere clienților săi experiența zborului cu avionul la un cu totul alt nivel, iar parte din acest angajament sunt aeronavele cu care sunt operate zborurile. Acesta este motivul pentru care Animawings a ales modelul Airbus 320-200, cel mai de succes avion cu fuselaj îngust și două motoare construit vreodată.

Suntem mândri că suntem o companie românească și vrem să devenim cea mai bună companie aeriană din țară. Suntem gata să descoperim noi modalități de a ne uimi și de a ne satisface clienții chiar înainte de a se urca în avion, și până la sfârșitul călătoriei alese.

Acționarii Animawings sunt Memento Group, cel mai mare grup turistic de incoming din România și Aegean Airlines, compania aeriană a Greciei, cea mai mare companie aeriană din SE Europei, membru Star Alliance și cea mai bună companie aeriană regională din Europa.