Un preot foarte cunoscut, considerat cu har, a fost arestat pentru pedofilie. Cum a fost prins în flagrant cu un tânăr

28 apr. 2021
Un preot foarte cunoscut, considerat cu har, a fost arestat pentru pedofilie. Cum a fost prins în flagrant cu un tânăr

Un preot a fost arestat pentru pedofilie. Acesta a fost prins chiar în flagrant, cu un tânăr de 16 ani, care se afla în plasament. Cei doi întrețineau relații sexuale, când oamenii legi au intrat în încăperea situată în Sectorul 3. Se pare că relația dintre cei doi dura de mai mult timp, iar polițiștii îl urmăresc pe preot de aproximativ un an.

Speța este una complexă, însă de această dată probele au fost atât de puternice încât renumitul preot Ene Marin, în vârstă de 64 de ani a fost arestat. Acesta era considerat a fi un om cu har și mii de enoriași veneau la el pentru a-i cere sfatul.

Preotul cerea credincioșilor să deschidă Cartea pentru a le prezice viitorul

Deși este o practică interzisă de Biserica Ortodoxă, el le cerea credincioșilor să deschidă Cartea Sfântă pentru a le citi viitorul. Acesta primea la schimb o sumă de bani, în funcție de ce buget avea fiecare.

Preot Ene Marin

Imagini interzise cu preotul existau de mai mult timp în spațiul online, iar mai mulți tineri l-au șantajat pe acesta că le va face publice dacă nu primesc sume de bani. Iar Ene Marin le-a dat 300.000 de lei, doar că aceștia continuau să ceară. Atunci el a mers la poliție și a depus o plângere împotriva tinerilor pentru șantaj.

Preotul Ene Marin, inclulpat pentru pedofilie

Câteva zile mai târziu s-a trezit și el inculpat într-un dosar de pedofilie. Astfel de acuzații au mai existat și în trecut, însă nu au existat probe. Preotul slujea la Biseric Fotăchești, din județul Teleorman.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, s-a arătat consternat de cele aflat și a transmis că preotul Ene Marin va fi caterisit. Acesta riscă ani de închisoare.