Stadionul Arcul de Triumf este aproape gata. Kadra a reușit aproape imposibilul în pandemie

Stadionul Arcul de Triumf este aproape gata. Kadra a reușit aproape imposibilul în pandemie

Iubitorii sportului au acum un nou motiv de bucurie: lucrările la Stadioul Arcul de Triumf sunt aproape finalizate. Chiar dacă pandemia schimbat întreaga lume, din fericire au existat sectoare de activitate unde, păstrând toate măsurile de siguranță și protecție, s-a lucrat la intensitate mazime. Unul dintre proiectele ce vor fi finalizate pe timp de pandemie este stadionul Arcul de Triumf.

Prevăzut cu peste 8.000 de locuri, cu dotări de ultimă oră, gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire, vestiare dintre cele mai moderne pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media, sală de conferințe, puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip SPA şi medicină sportivă cu dotări aferente), spații pentru presă, VIP, spații de cazare și 170 de locuri de parcare pentru spectatori, Stadionul Arcul de Triumf se va putea compara cu oricare dintre stadioanele lumii.

Destinat în mod special meciurilor de rugby, dar foarte potrivit pentru multe alte competiții sportive, stadionul Arcul de Triumf va găzdui și evenimente culturale sau spectacole. Și pentru că siguranța celor care vor intra pe stadion este prioritară, acesta a fost dotat cu peste 200 de uși tehnice și rezistente la foc (atât uși exterioare, cât și interioare), precum și uși metalice de la KADRA. În cazul declanșării unor incidente, ușile sunt astfel proiectate încât să reziste la temperaturi extrem de ridicate și să împiedice răspândirea focului. Ușile de la KADRA sunt destinate închiderilor foarte mari, rezistente expunerii la foc pe perioade de 60, 90 și 120 de minute, în funcție de specificul amplasării fiecăreia dintre ele și au certificări internaționale CE.

Soluții automate de acces și sistem de parcare Parkomatic de la KDRA pe Stadionul Arcul de Triumf

Proiectul de la Arcul de Triumf conține și un hotel, situat în incinta stadionului, pentru care KADRA a furnizat și montat ușile a peste 40 de camere, fiecare dintre ele dotate cu sistem de acces pe bază de cartelă.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului, parcarea destinată stadionului a fost dotată cu sistem de management al parcării (Parkomatic), de la KADRA.

Acesta nu este singurul stadion unde KADRA a instalat soluții automate de acces și sistem de ticketing anul acesta. În august 2020 au fost finalizate lucrările și pentru noul stadion UTA din Arad. Ușile automate, acționări pentru ferestre, ușile rezistente la foc, turnicheții și sistemul de control acces de la proaspăt renovatul stadion UTA din Arad poartă semnătura KADRA. Totul a fost refăcut de la zero la noul stadion, care are acum o capacitate de 12.700 de locuri, investiția totală ridicându-se la 14 milioane de euro.

Proiectul a fost unul de durată, echipele KADRA ținând legătura permanent cu beneficiarul și constructorul pentru a adapta soluțiile potrivite la nevoile noii arene. Mare parte dintre soluții de automatizare au fost montate în perioada stării de urgență și de alertă, cu o atenție sporită pentru echipele din teren. Pentru un sistem de ticketing modern și fluid, echipele KADRA au montat 15 turnicheți echipați cu suporți pentru cititoare de carduri și coduri de bare la UTA Arad.