Polițiștul Marian Godină și-a făcut public salariul și îi critică pe colegii care cer bani în plus. Câți bani încasează aceștia lunar

06 ian. 2021
Polițiștul Marian Godină și-a făcut public salariul și îi critică pe colegii care cer bani în plus. Câți bani încasează aceștia lunar
Marian Godină este cel mai celebru polițist din România, datorită textelor sale

Marian Godină este probabil cel mai celebru polițist din România și asta datorită talentului său literar. Are peste 500.000 de urmăritori doar pe facebook și fiecare postare a sa strânge câteva mii de like-uri. El reprezintă totodată și o voce foarte puternică atunci când vine vorba despre sistemul din care face parte, pe care nu ezită să-l critice cu fiecare ocazie.

Marian Godină s-a arătat dezamăgit de colegii săi polițiști, care au protestat pentru că Guvernul a decis înghețarea salariilor. Acesta este mulțumit de banii pe care îi încasează lunar și crede că în acest moment câștigă destul de mult. În anul 2017, el încasa puțin peste 3.000 de lei, iar acum 4.700 lei.

Marian Godină explică ce face pentru 4.700 lei lunar

Am luat 4.700 de lei. Nu degeaba, am muncit pentru ei, m-am trezit uneori la 3.00 dimineața să mă duc la serviciu, am fost chemat din timpul liber de câteva ori, iar asta se întâmplă în fiecare lună”, a scris polițistul brașovean pe blogul său.

Am muncit nopți, sâmbete și duminici. Deci nu am luat salariul stând acasă și nici pe degeaba. Aș crăpa de rușine să ies în stradă să spun că vreau mai mult de 4.700 de lei. Asta în timp ce m-aș gândi la oamenii ăia din privat, care au rămas fără serviciu sau care nici nu visează la un salariu ca al meu”, mai spune Godină, care a argumentat astfel de ce nu va participa la protestele sindicaliștilor din MAI împotriva înghețării salariilor bugetarilor.

A picat de cinci ori la Academia de Poliție

Faptul că polițiștii nu au protestat împotriva ordonanței 13, dar o fac pentru creșteri salariale, mă întristează și îmi arată că tot stomacul primează în fața principiilor. Stomac care oricum nu e gol, ci e, probabil, doar hapsân”, a conchis celebrul polițist de la poalele Tâmpei.

Marian Godină lucrează în Poliție de 14 ani și în acest timp a încercat de cinci ori să intre la Academia de Poliție. Ultima dată a fost respins în anul 2017, când a obținut media 7,60 și s-a clasat pe locul 60 din 140 candidați. Ultimul admis obținuse la acel moment 8. Întrebat dacă va mai încerca în viitor încă un examen, acesta a spus că nu. El a criticat atunci și faptul că au existat subiecte și bareme greșite și că este greu să promoveză în acest fel.