Persoanele care se vaccinează trebuie să respecte această regulă. Consumul acestei băuturi este interzis

Persoanele care se vaccinează trebuie să respecte această regulă. Consumul acestei băuturi este interzis
Experții susțin că vaccinul este eficient și contra mutațiilor

Mai este puțin până când campania de vaccinare va începe și în România, iar cei care se vor vaccina trebuie să știe ce implică, de fapt acest lucru și ce reguli trebuie să respecte după ce s-au vaccinat.

Conform New Scientist, persoanele care se vaccinează trebuie să evite consumul de alcool, deoarece acesta poate reduce răspunsul imun al organismului. Cu alte cuvinte, cine consumă alcool după vaccin, este posibil să-l fi făcut degeaba.

”Vă recomand cu tărie să vă abțineți de la alcool timp de trei zile după fiecare injecție”, a declarat Alexander Gintsburg, șeful Centrului Național de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya din Moscova.

De cealaltă parte, un alt specialist a mai subliniat faptul că, făcând albstracție de vaccinare, persoanele care consumă alcool vor avea întotdeauna sistemul imunitar slăbit, lucru care i-ar putea face și mai vulnerabili în fața virusului.

”Cei care beau mult au multe probleme, iar funcția imunitară slabă este una dintre ele”, declară Eleanor Riley de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie.

Alcoolul vs. vaccinul anti-covid

Pentru a explica concret ce se întâmplă, Alexander Gintsburg a dat ca un exepmlu un pahar cu vodcă. Potrivit specialistului, un astfel de pahar suprimă producția de anticorpi. El a mai menționat că aceste lucruri sunt valabile în cazul oricărui vaccin, atât cel anti-covid cât și cel antigripal.

”Este important să înțelegem că consumul excesiv de alcool poate reduce semnificativ imunitatea și, prin urmare, reduce eficacitatea vaccinării.

Acest lucru este valabil nu numai pentru Sputnik V, ci pentru orice alt vaccin”, a mai adăugat el.