Modificări importante aduse voucherelor de vacanță ale bugetarilor. Ce se va întâmpla cu ele în 2021

03 dec. 2020
Modificări importante aduse voucherelor de vacanță ale bugetarilor. Ce se va întâmpla cu ele în 2021

Voucherele de vacanță ale bugetarilor vor suferi modificări importante în anul 2021, în urma unui proiect implementat de către autoritățile centrale.

Astfel, începând de anul viitor, vouchere de vacanță acordate bugetarilor vor fi emise doar pe suport electronic, anunță oficialitățile.

Acestea vor fi acordate începând cu 1 ianuarie 2021 și vor fi în cuantum de 1.450 lei/salariat.

O altă modificare importantă adusă voucherelor de vacanță constă în prelungirea valabilității cu încă un an pentru voucherele emise în 2019 și 2020:

„Un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță acordate în 2019 și în 2020 până la 31 decembrie 2021.

Așadar, voucherele de vacanță acordate în această perioadă, care nu au putut fi utilizate ca urmare a restricțiilor sanitare, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a anunțat sâmbătă Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Turismul, ajutat de către Guvern

Acesta a adăugat de asemenea că, tot în domeniul turismului, Executivul condus de Ludovic Orban a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector.

„Este vorba de ordonanța de urgență care instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 față de cifra de afaceri din 2019. Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după aprobarea CE, aceasta va fi adoptată în forma finală și operaționalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai spus Dancă.