Înotul și beneficiile enorme pentru corpul și mintea ta

20 oct. 2023
Înotul și beneficiile enorme pentru corpul și mintea ta

Beneficiile înotului sunt foarte multe, dar cei mai mulți preferă alt tip de exerciții fizice, din comoditate sau din lipsa condițiilor adecvate. Puțini știu că în rețeaua World Class, poți alege din peste 24 de piscine răspândite în cluburile din toată țara, iar înotul se poate practica aici în cele mai bune condiții, alături de instructori specializați. De ce să alegem înotul? În articolul de față punem pe tapet câteva din cele mai populare avantaje ale unuia din cele mai sănătoase sporturi din lume.

Mersul regulat la bazin te poate face mai inteligent, îți poate îmbunătăți sănătatea mintală și capacitatea pulmonară, și asta nu este tot. În plus, poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabet de tip 2 și accidentele vasculare cerebrale. De asemenea, înotul tonifiază întregul corp și îmbunătățește rezistența, în mare, este o modalitate fantastică de a-ți îmbunătăți starea generală.

Înotul și sănătatea mintală

Din fericire, nu ai Instagram sau Facebook în piscină, așa că unul dintre cele mai mari beneficii ale înotului este că oferă timp minții să se sustragă de la stimularea digitală constantă. Cercetările au descoperit că înotul este comparabil cu Yoga în ceea ce privește reducerea anxietății și stresului.

Crește fitness-ul și masa musculară

Înotul pentru fitness este ușor de făcut, pur și simplu accelerezi mișcările. În plus, un alt beneficiu al înotului este că poate ajuta la construirea mușchilor. Cineva care începe să lucreze din greu în piscină va vedea mai multă definiție în brațe, partea superioară a corpului și în special în coapse. Totul se datorează faptului că înotul oferă un model de rezistență consistent, astfel încât mușchii sunt solicitați din greu.

Are un impact mai mic asupra articulațiilor decât alte forme de cardio

Sunt durerile de genunchi și glezne o problemă pentru tine? Deoarece apa te susține în mod natural, înotul poate reduce greutatea corpului în mișcare cu până la 90%, ceea ce reduce stresul și impactul asupra articulațiilor, mușchilor și oaselor. Un beneficiu al înotului este că îți menține ritmul cardiac ridicat, fără a-ți stresa corpul. Un studiu asupra persoanelor cu osteoartrită a arătat că înotul ar putea cauza reduceri semnificative ale durerii și rigidității articulațiilor.

Sarcini mai ușoare

Cercetările au descoperit că femeile însărcinate care înoată în timpul sarcinii pot avea un risc mai mic de travaliu prematur și complicații congenitale. În special, dacă ele practică înotul în prima jumătate a sarcinii.

Înotul te face mai deștept

Institutul Griffith pentru Cercetare Educațională a studiat 7000 de copii sub vârsta de cinci ani pentru a vedea dacă înotul le poate afecta nivelul de inteligență. Potrivit studiului, copiii care înotau de la o vârstă fragedă stăpâneau anumite abilitățile mai repede decât cei care nu practicau înotul. Copiii care înotau în mod regulat aveau abilități motorii superioare și erau mai pricepuți la stăpânirea limbajului și matematicii.

Nu mai sta pe gânduri și abonează-te la una din cele 24 de piscine din rețeaua World Class și bucură-te în voie de înot, în condiții ideale! Poți afla mai multe pe site-ul www.worldclass.ro.