Informație de ultim moment pentru acești pensionari. Ce se va întâmpla cu pensiile lor. Mii de români sunt vizați

Informație de ultim moment pentru acești pensionari. Ce se va întâmpla cu pensiile lor. Mii de români sunt vizați

Informație de ultim moment pentru mii de pensionari. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat ce se va întâmpla cu pensiile acestor români. Multă lume aștepta un răspuns de luni întregi. 

Ministerul de Interne  a anunțat ce se va întâmpla cu pensiile angajaților din sistem. Conform sursei citate, condițiile de pensionare pentru angajații din MAI nu se doresc modificate.

De asemenea, nu a existat și încă nu urmează să fie luată în vedere elaborarea unei inițiative pentru modificare prevederilor legale privind sistemul pensiilor militare ori a condiţiilor legate de vârstă pentru accesarea acestui drept

”La nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu a existat, nu există şi nu se are în vedere intenţia de a promova, susţine ori elabora o iniţiativă legislativă în vederea modificării prevederilor legale privind sistemul pensiilor militare ori a condiţiilor legate de vârstă pentru accesarea acestui drept.

Aceasta este poziţia oficială a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, asumată public şi susţinută inclusiv în cadrul declaraţiei de presă din data de 27 noiembrie”, informează MAI.

Care este situația pensiilor de serviciu

Cu câteva zile în urmă, s-a dat un nou verdict cu privire la impozitarea pensiilor de serviciu. Curtea Constituțională a decis că Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor care depăşesc suma de 7.000 de lei este neconstituțională.

Decizia CCR a fost luată cu unanimitate de voturi.

„În ziua de 15 decembrie 2020, Curtea Constituţională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect, formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va redacta într-un termen scurta şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, anunța CCR.