Filmul de pe Netflix care a cucerit întreaga planetă. A intrat în trending în întreaga lume. Nu trebuie ratat

17 apr. 2023
Filmul de pe Netflix care a cucerit întreaga planetă. A intrat în trending în întreaga lume. Nu trebuie ratat

Românii care au Netflix se pot delecta de acum înainte cu un film extrem de popular, care a cucerit toate topurile. A obținut și un Oscar în trecut.

Scurtmetrajul de 18 minute regizat și scris de Damien Chazelle, care a servit drept bază pentru filmul său ulterior Whiplash, poate fi vizionat acum pe Netflix. Chazelle a creat scurtmetrajul ca o modalitate de a asigura finanțarea pentru versiunea de lungmetraj a filmului Whiplash, care a fost lansat în cele din urmă în 2014.

Andrew Niemann, un tânăr de nouăsprezece ani care aspiră să devină cel mai mare baterist de jazz din lume, este hotărât să își atingă scopul, în ciuda lipsei unui background muzical sau a unui pedigree familial de succes. Tatăl său, Jim, este un scriitor ratat care predă la liceu. Andrew își începe primul an la Conservatorul de Muzică Shaffer, cea mai prestigioasă școală de muzică din țară.

Pentru a fi considerați cei mai buni, elevii trebuie să fie acceptați să studieze sub îndrumarea lui Terence Fletcher și să fie invitați să se alăture orchestrei sale de studio, care reprezintă școala la concursurile de jazz. În ciuda unei întâlniri inițiale mai puțin ideale, Fletcher îi oferă lui Andrew un loc în trupă ca toboșar supleant. Andrew își dă seama rapid că Fletcher motivează prin frică și intimidare, împingându-și elevii la limitele absolute.

Fletcher nu așteaptă nimic mai puțin decât perfecțiunea, iar a cânta bine nu este suficient; trebuie să știi exact ce faci bine sau rău. Această abordare creează un mediu tensionat și competitiv în cadrul formației.

Cu toate acestea, Andrew lucrează neobosit pentru a atinge măreția. El trebuie să stabilească ce este dispus să sacrifice pentru a fi cel mai bun și cât de mult abuz emoțional poate îndura din partea lui Fletcher în urmărirea visului său.

Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar

J.K. Simmons, care a interpretat rolul unui dirijor de orchestră abuziv în „Whiplash”, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, așa cum se anticipa. Simmons a devansat o listă puternică de concurenți, printre care Robert Duvall pentru „The Judge”, Ethan Hawke pentru „Boyhood”, Edward Norton pentru „Birdman” și Mark Ruffalo pentru „Foxcatcher”. Simmons, în vârstă de 60 de ani, câștigase deja la Globurile de Aur, SAG, Critics’ Choice, BAFTA și Spirit Awards.

Simmons a fost cunoscut mai ales pentru activitatea sa de televiziune în „Law and Order” și „Oz”, precum și pentru rolul lui J. Jonah Jameson în trilogia Spider-Man a lui Sam Raimi.

„Am fost deosebit de binecuvântat”, a declarat Simmons, într-o acceptare discretă la Spirits.