Eveniment de promovare a Dialogului Social organizat de către Consiliul Național al IMM-urilor din România în Galați

04 aug. 2022
Eveniment de promovare a Dialogului Social organizat de către Consiliul Național al IMM-urilor din România în Galați
Sursa: Shutterstock

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat în prima parte a anului 2022, în toate regiunile țării, o serie de evenimente dedicate dialogului social ce au avut ca principal scop pregătirea IMM-urilor și creșterea gradului de implicare al acestora în domeniul dialogului social.

Un astfel de eveniment a avut loc și la Galați, în data de 19 mai 2022, la Grădina Botanică. Cei 70 de participanți care s-au alăturat dialogului provin din diferite sfere de activitate.

Printre ei s-au numărat: reprezentanți ai altor organizații de afaceri, reprezentanți ai guvernului și ai autorităților locale, reprezentanți ai sindicatelor și ai altor organizații relevante. Prin intermediul platformelor de ședințe online, a participat și un reprezentant al SME Norway, prezentând în cadrul evenimentului principalele caracteristici ale dialogului social din Norvegia.

 Evenimentul face parte din activitățile “CENTRE FOR BETTER REGULATION FOR SME’S” înființat de către CNIPMMR și se concentrează pe promovarea unui dialog tripartit etic și eficient și pe realizarea unui schimb de experiență între partenerii sociali norvegieni și cei români pentru consolidarea dialogului social în România.

Informații de background

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) în parteneriat cu SME Norway, structură corespondentă a CNIPMMR în Norvegia, implementează în perioada 01.01.2021-31.08.2022 proiectul “Center for better regulation for SMEs”

Principalele obiective alea acestuia sunt reprezentate de:

  1. Îmbunătățirea calității dialogului social în România prin crearea „Centrului pentru o mai bună reglementare pentru IMM-uri”
  2. Consolidarea capacității operaționale a partenerilor sociali români, în domeniul dialogului social, prin intermediul transferului de know-how de la omologii norvegieni
  3. Promovarea unui dialog social mai etic și mai eficient prin derularea de campanii educaționale și de conștientizare a importanței dialogului social

* Sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegia 2014-2021, în cadrul programului „Dialog social – Muncă decentă”.