Eveniment de promovare a Dialogului Social organizat de către Consiliul Național al IMM-urilor din România în Craiova

10 aug. 2022
Eveniment de promovare a Dialogului Social organizat de către Consiliul Național al IMM-urilor din România în Craiova
Foto: Shutterstock

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat în prima parte a anului 2022, în toate regiunile țării, o serie de evenimente ce au avut ca principal scop pregătirea IMM-urilor și creșterea gradului de implicare al acestora în domeniul dialogului social.

Astfel, în 17 iunie 2022 a avut loc un eveniment de promovare al Dialogului Social și la Craiova, la care au luat parte aproximativ 60 persoane dintre care: reprezentanți ai altor organizații de afaceri, reprezentanți ai guvernului și ai autorităților locale, reprezentanți ai sindicatelor și ai altor organizații relevante. Un reprezentant al SME Norway a fost prezent prin intermediul platformei online, prezentând principalele caracteristici ale dialogului social din Norvegia.

Evenimentul face parte din activitățile “CENTRE FOR BETTER REGULATION FOR SME’S” înființat de către CNIPMMR și se concentrează pe promovarea unui dialog tripartit etic și eficient și pe realizarea unui schimb de experiență între partenerii sociali norvegieni și cei români pentru consolidarea dialogului social în România.

Informații de background

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) în parteneriat cu SME Norway, structură corespondentă a CNIPMMR în Norvegia, implementează în perioada 01.01.2021-31.08.2022 proiectul “Center for better regulation for SMEs”

Principalele obiective alea acestuia sunt reprezentate de:

  1. Îmbunătățirea calității dialogului social în România prin crearea „Centrului pentru o mai bună reglementare pentru IMM-uri”
  2. Consolidarea capacității operaționale a partenerilor sociali români, în domeniul dialogului social, prin intermediul transferului de know-how de la omologii norvegieni
  3. Promovarea unui dialog social mai etic și mai eficient prin derularea de campanii educaționale și de conștientizare a importanței dialogului social

* Sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegia 2014-2021, în cadrul programului „Dialog social – Muncă decentă”.