Este oficial. Cu cât se scumpesc TOATE țigările începând de luni, 16 august

15 aug. 2021
Este oficial. Cu cât se scumpesc TOATE țigările începând de luni, 16 august
Photo by Mathew MacQuarrie on Unsplash

Cel mai mare producător de țigări din România, British American Tobacco, a anunțat deja că începând de luni, 16 august va adăuga 50 de bani pentru fiecare pachet cumpărat. Suma este una destul de mare. Asta înseamnă că la sfârșitul lumii, clientul va scoate din buzunar cu 15 lei în plus. 

Momentan nu toți producătorii au anunțat scumpirea țigărilor, însă este așteptat că într-un timp foarte scurt să se alinieze absolut toate prețurile. În România, costul este încă mic, comparativ cu alte state europene, dar mai mare decât în Republica Moldova. De altfel, mulți vin de acolo cu țigări și le comercializează aici.

„De exemplu, dacă astăzi ați cumpărat un pachet de țigări cu 22 de lei, începând de mâine veți cumpăra același pachet de țigări cu 22,5 lei. Sigur, dacă pachetul de țigări face parte din oferta pe care producătorul o oferă.

Pentru un fumător care consumă un pachet de țigări pe zi această scumpire reprezintă 15 lei lunar dați în plus pe țigări sau 180 de lei pe an”, a transmis un reporter Antena 3.