Escrocheria unei prietene a lăsat-o fără bani și casă: Cum și-a pierdut Draga Olteanu Matei toată averea

Escrocheria unei prietene a lăsat-o fără bani și casă: Cum și-a pierdut Draga Olteanu Matei toată averea

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai apreciate actrițe din România, cu o carieră extrem de bogată, în care a jucat sute de roluri în teatru și film, în cei 55 de ani de activitate.

Aceasta s-a stins din viață la 87 de ani, însă, deși o optimistă incurabilă, Draga Olteanu Matei a avut o viață greu încercată, pierzându-și la un moment dat toate economiile, precum și casa în care locuia.

Problemele cu casa ale marii actrițe au început încă din vremea comunismului, când casa în care locuia aceasta, alături de soțul ei, a fost demolată de Ceaușescu. Din acest motiv, cei doi au fost nevoiți să se mute o perioadă la hotel.

„Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie”, povestea Draga Olteanu Matei.

Escrocheria unei prietene a lăsat-o fără bani și casă: Cum și-a pierdut Draga Olteanu Matei toată averea

Din nefericire, nici ce-a de-a doua locuință nu a venit cu mai mult noroc pentru actriță. Dimpotrivă, drama s-a accentuat, întrucât, după Revoluție, o prietenă de familie a sfătuit-o pe Draga să achiziționeze casa naționalizată. Deși nu avea intenția să facă asta, până la urmă s-a lăsat convinsă și a cumpărat casa. Și-a cheltuit toate economiile pentru acest lucru, însă la scurt timp după, a rămas și fără casă.

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o… cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă – n.r.).

Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată prietenă de familie care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, declara actriţa.