Cum transformi eșecul în cel mai mare succes al tău. E valabil pe orice plan

Cum transformi eșecul în cel mai mare succes al tău. E valabil pe orice plan
Sursă foto: time.com

Eșecurile sunt la ordinea zilei, însă dacă ne lăsăm doborâți de ele, este posibil să pierdem cea mai frumoasă parte a vieții noastre. Fiecare obstacol din viața noastră este apare doar pentru a ne face mai ambițioși, perseverenți, cu alte cuvinte, cea mai bună versiune a noastră.

Mulți dintre noi reacționăm în mod diferit în fața presiunii, la fel cum spunea un citat celebru al lui Oscar Wilde ”Toți suntem suntem în același șanț, dar unii dintre noi privesc spre stele”. Depinde doar de noi în ce categorie vrem să rămânem.

Eșecul poate fi oportunitatea de care aveai nevoie

Nimic nu este întâmplător în drumul spre succes și nicio persoană nu a reușit ce și-a propus fără a ajunge măcar la un momendat la capătul puterilor. Fiecare situație dezamăgitoare din viața noastră este un semn clar că ceva nu merge și că poate e mai bine să ne schimbăm puțin traiectoria.

Există persoane care încearcă iar și iar, însă rezultatul e același: eșecul, iar apoi renunță. Mulți spun că atunci când eșuează singura soluție este să își strângă bagajele și să plece mai departe, să uite pentru ce au luptat în tot acest timp și să se reprofileze.

Totuși, există și o parte a eșecului despre care puțini oameni știu. În princiu, eşecul este de multe ori provocat de lipsa unor competenţe necesare pentru a face faţă anumitor situaţii. Asta nu înseamnă că o persoană nu poate, ba din contră. Aceasta se poate mobiliza și învăța.

Specialiștii susțin că eșecul stă de asemenea la baza funcționalității celor mai mari realizări și succese din întreaga viață, însă cum se întâmplă acest lucru când un om simte că nimic nu mai are rost?

Eșecul îți dă ce nu-ți poate da nici măcar un prieten

Când o persoană apropiată îți spune să renunți, probabil iei în calcul ce spune ea, iar de cele mai multe ori te conformezi și alegi să nu mai continui pe acel drum. Cum ar fi însă să iei în calcul doar părerile tale?

Fiecare eșec din viața noastră are menirea de a ne face mai puternici, mai încrezători în forțele propri și totodată mai ambițioși ca niciodată. Dacă fiecare reușită ar fi la fel de simplă, nimeni nu ar mai lucra la propria persoană.

Nimeni nu s-ar mai dezvolta, nimeni nu s-ar mai aprecia, sau cu alte cuvinte, nimeni nu ar mai fi deosebit.

Sursă Foto: Minutes

În principiu, cheia este răbdarea și perseverența. Înregistrezi un eșec unul după altul? Nu e nimic, schimbă viziunea. Lucrează mai mult, sau poate că e nevoie să lucrezi mai puțin. Poate ai ratat ceva care ar fi putut fi chiar cheia spre marea ta reușită. Sunt multe lucruri pe care nu le înțelegem atunci când suntem orbiți de dezamăgiri.

Un alt lucru dezamăgitor este feedback-ul celor din jurul nostru. Dacă o persoană prezentă în fața tuturor eșecurilor noastre nu face altceva decât să ne tragă în jos, atunci sunt șanse foarte mari ca eșecul să rămână eșec, iar succesul să meargă la altcineva.

Cum transformi eșecul în succes

Nu este ușor, dar nici imposibil. Există anumiți pași care te pot ajuta în a trasnforma eșecul în succcesul mult dorit, însă depinde doar de tine dacă poți face sau nu acest lucru.

Specialiștii susțin că un prim pas important este sesizarea obstacolelor care au dus spre eșec. Analizându-le și concentrându-ne asupra acestor lucruri, este posibil să ne dăm seama unde am greșit, iar răspunsul poate fi chiar în fața ochilor noștri.

Un alt lucru care te va ajuta în drumul tău spre succes este utilizarea răspunsurilor negative ca și un avantaj. Ține minte că în spatele oricăror reacții negative se ascunde mereu o doză de pozitivism, de ce să nu fie mai multă? Doar tu poți alege asta.

Perseverența și încrederea în propria persoană stau și ele la baza succesului tău. Atunci când crezi în visul tău și lucrezi pentru el, este mai mult decât clar că acest lucru va deveni realitate la un momendat, depinde doar de tine cât de mult durează acest proces.