Cum să-ţi găseşti stilul tău unic la Poker?

14 sept. 2022
Cum să-ţi găseşti stilul tău unic la Poker?

Jocul de poker este fără discuţie unul dintre cele mai incitante jocuri de masă din oferta oricărui cazino ai alege să accesezi. Îl recomandă regulile simple de joc care se pot deprinde rapid de către oricine dar mai ales multiplele combinaţii care se pot realiza pe parcursul unei partide.

Şi dacă ne raportăm la varianta de joc Texas Hold’em, atunci lucrurile capătă cu adevărat o turnură explozivă. Pe parcursul unei singure mâini de joc vei vedea la lucru jucători cu stiluri unice de joc, care fac de fapt sarea şi piperul acestui joc şi care determină cel mai adesea deznodământul unei partide de poker.

Dacă eşti un admirator al acestui joc, trebuie să te identifici cu un anumit stil de joc care să te impună în faţa adversarilor tăi. Dacă încă nu ai un stil propriu de joc, rândurile următoare îţi vor da câteva repere astfel încât să poţi să îţi identifici stilul care ţi se potriveşte şi să îl foloseşti în orice partidă de poker la care participi.

De ce stilul contează la poker?

Poţi obţine nenumărate bonusuri fara depunere dacă eşti clientul unui cazino online care activează legal. Este modul în care platforma îţi încurajează jocul şi pentru tine ca şi jucător un asemenea bonus înseamnă recunoaşterea unei activităţi îndelungate pe site.

Şi da, este posibil să poţi folosi acest tip de bonus fără depunere şi la o partidă de poker, unde să îţi etalezi cu adevărat abilităţile personale de joc. Odată ce cărţile sunt împărţite, nu îţi mai rămâne de fapt decât să te impui prin stilul tău de joc în faţa competitorilor.

Fiecare jucător are propriul său stil de joc pe care încearcă să îl impună în faţa celorlalţi şi care este destinat în final să îi asigure victoria. Dar sub cuvântul stil se ascund mult mai multe decât par la prima vedere.

Stilul unui jucător de poker este definit de către tendinţele şi acţiunile pe care acesta le desfăşoară la masa de poker. Şi din fericire jocul de poker nu este unul liniar şi anost, dimpotrivă, lasă loc la o mulţime de manifestări de joc.

Aşa se face că vei întâlni la masa jucători calmi, dar şi pe cei nervoşi şi vei da faţă şi cu cei care blufează sau sunt atât de lenţi în decizii încât te exasperează cu adevărat. Însă ceea ce contează la sfârşitul unei partide de poker este cine ridică potul de pe masa de joc.

Şi ca să ai şanse să îl ridici de fiecare dată, stilul tău de joc trebuie să aibă acele detalii suplimentare care să se impună în faţa celorlalţi jucători. În momentul în care vei înţelege aceste detalii, stilul tău de joc se va îmbunătăţi şi îţi va oferi cu certitudine cele mai bune şanse de reuşită.

Agresiune vs Precauţie

Unul dintre stilurile cele mai întâlnite la o masă de poker este cel de joc agresiv şi opusul acestuia, jocul defensiv sau precaut. Ambele versiuni sunt uşor de identificat de către un jucător cu o minimă experienţă de joc, aşa că nu vei avea probleme în a face acest lucru.

Jucătorul agresiv este cel care ia parte la fiecare mână şi vrea să o decidă în favoarea să cât mai repede. Este posibil să meargă de cele mai multe ori la cacealma, însă poate să aibă şi cărţi bune în mână şi să te uimească prin norocul pe care îl are.

Jucătorul defensiv este crispat în joc, gândeşte mult înainte să ia o decizie şi de cele mai multe ori cedează iniţiativa. Numai atunci când are o carte puternică în mână participă efectiv la joc, însă cum stilul lui de joc este deja citit de către ceilalţi jucători, şansele de a ridica un pot mare de pe masa de joc sunt infime.

În mod ideal o combinaţie între cele 2 stiluri de joc ar fi reţeta de succes în jocul de poker, dar în realitate un jucător se îndreaptă întotdeauna numai către una dintre ele. Intervin aici 2 factori esenţiali, experienţa de joc şi caracterul personal al jucătorului.

În funcţie de aceste 2 criterii, un jucător se va îndrepta fie către modul de joc sigur, deci precaut, fie spre stilul agresiv care este destinat să îi aducă de cele mai multe ori victoria. Ce să alegi dintre cele 2? Este o decizie personală care îţi aparţine în totalitate şi care odată adoptată te va defini ca şi jucător de poker.

Cum să îţi găseşti stilul

Dacă ai ales jocul de poker îţi place cu siguranţă modul în care se desfăşoară acest joc. În variantele moderne de joc precum Texas Hold’em, dinamica este una care place oricărui tip de jucător de poker şi care face de fapt deliciul acestui joc de masă.

Dar ca să îţi găseşti stilul propriu de joc nu este suficient să îţi placă modul de desfăşurare al jocului, trebuie să ştii ce să faci pe parcursul acestuia. Va trebui deci să răspunzi la o întrebare simplă, ce imbold simţi atunci când primeşti cărţile de joc?

Aştepţi să vezi cum reacţionează ceilalţi, îi laşi să joace şi intervii doar la final? Sau simţi nevoia ca să te implici în joc încă de la început şi să preiei iniţiativa? Sau poate îţi place să mergi la cacealma şi o aplici încă din startul jocului?

Sunt atât de multe variabile în această ecuaţie încât va trebui să te hotărăşti ce stil de joc vei adopta de acum înainte. Vei fi jucătorul precaut sau cel agresiv, cel căruia îi place să rişte sau poate cel care este viclean şi stă la cotitură, aşteptând cele mai bune auspicii de joc?

În fond, să îţi găseşti propriul stil de joc este cât se poate de simplu, aşează-te la o masă de poker şi participă la câteva mâini. Nu lua totuşi o decizie rapidă, lasă ca timpul să acţioneze în favoarea ta şi să determine în final cea mai bună alegere.

Şi nu uita că stilul tău de joc îşi va face efectul scontat numai dacă vei reuşi să fi profitabil la masa de poker. Este sigur că nu vei câştiga potul de pe masa de joc de fiecare când îţi doreşti acest lucru, însă dacă pe general contul este pe plus, stilul tău de joc este cel oportun.

Concluzie

Găsirea unui stil propriu de joc în poker tine în primul rând de caracterul tău dar şi de experienţa pe care o ai în acest joc. Învaţă deci regulile jocului, exersează-le ceva vreme şi cu siguranţă că îţi vei găsi un stil de joc care să îţi aducă beneficiile dorite.