Cum să nu fii înșelat la cazinoul online

07 dec. 2022
Cum să nu fii înșelat la cazinoul online

Jocurile de noroc online sunt o industrie uriașă și o sursă de divertisment pentru milioane de oameni, ceea ce este o veste bună, deoarece înseamnă că există mai multe opțiuni decât oricând la dispoziția jucătorilor online. De la sloturi celebre precum Hot Blast demo și până la poker și blackjack, fiecare jucător poate experimenta distracția în numeroase moduri.

Cu toate acestea, de fiecare dată când ceva capătă o asemenea popularitate, vor exista întotdeauna o serie de pericole mai mult sau mai puțin evidente.

Din păcate, cazinourile online și jocurile de noroc în general nu fac excepție și au fost afectate nu de puține ori de fraude sau diverse înșelătorii. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să eviți jocurile de noroc online. Tot ce este nevoie să faci este să te informezi din surse de încredere și să acorzi atenție unor aspecte care țin de securitatea cazinoului.

Escrocheriile au devenit comune într-un număr mare de industrii online, iar pentru a te proteja trebuie să te înarmezi cu o serie de informații necesare pentru a le evita. Poți și ar trebui să citești recenziile cazinourilor online ca prim pas, dar există multe alte acțiuni pe care le poți întreprinde pentru a te împiedica să devii victima escrocheriilor din cazinourile online.

Escrocherii comune în cazinourile online

Dacă poți recunoaște o potențială înșelătorie, atunci ai la îndemână și posibilitatea de a o evita. Iată câteva dintre cele mai comune probleme legate de de cazinoul online pe care le-ai putea întâlni.

Furtul de bani

Aceasta este poate cea mai simplă înșelătorie de pe piață și este destul de explicită: cazinoul îți va cere să depui bani înainte de a paria la orice joc, bani pe care apoi îți va fi imposibil să îi folosești sau să îi retragi.

Adesea, contul tău va sfârși prin a fi înghețat fără niciun motiv sau ți se va cere să treci printr-o serie de pași interminabili pentru a-l reactiva. Hoții de bani sau date știu că un număr mare de oameni vor fi atât de frustrați încât în cele din urmă vor renunța să își recupereze banii.

La urma urmei, cele mai multe depozite sunt formate din sume mici și medii și este puțin probabil ca o mulțime de oameni să petreacă foarte mult timp urmărind o astfel de  sumă.

Adevărul nefericit despre această înșelătorie este că este foarte greu de depistat și de evitat până când este prea târziu. Ofertele de bun venit care par prea bune pentru a fi adevărate pot fi un indicator în timp ce cazinoul încearcă să te ademenească să faci un depozit.

Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să faci cercetări adecvate despre fiecare site de jocuri de noroc înainte de a te înscrie ca utilizator și să citești cu atenție termenii și condițiile fiecărei promoții.

Jocuri trucate

Jocurile neloiale sunt întotdeauna o îngrijorare atunci când vine vorba de cazinouri online, dar, atunci când ai de-a face cu un cazino licențiat nu vei pica în această plasă. Cazinourile online demne de încredere își rulează jocurile, cum ar fi ruleta, folosind un software special al unei terțe părți asupra căruia nu au niciun control.

Cazinourile nelicențiate folosesc propriul software sau versiuni piratate ale altor software-uri, astfel încât să poată controla rezultatul jocurilor lor pentru a lua banii clienților în mod fraudulos.

Pentru a evita astfel de escrocherii, ar trebui să fii atent la numele mari în materie de software de cazinou, cum ar fi NetEnt, Playtech și Microgaming și să te asiguri că furnizorul de jocuri de noroc online pe care îl alegi are o licență valabilă de la o comisie de renume.

Viruși informatici

Escrocii pot instrui jucătorii să descarce fișiere și aplicații încărcate cu viruși ca un alt mijloc de a extrage bani de la ei. O variantă comună a acestui lucru este cunoscută sub numele de Ransomware.

Ransomware este un virus care, în esență, blochează dispozitivul până în momentul în care plătești o recompensă pentru deblocare.

Ransomware-ul este un lucru obișnuit pe internet și a provocat probleme majore în cazul unora dintre cele mai mari organizații din lume.

Cel mai simplu mod de a evita ransomware-ul este pur și simplu să nu descarci nimic din surse nesigure. Majoritatea furnizorilor de jocuri de noroc îți vor permite să joci direct de pe site-ul lor, așa că ar trebui să te ferești de cei care fac obligatorie descărcarea unei aplicații pentru a putea paria.

 

Cum să identifici cazinourile online de încredere

Alege să pariezi doar la furnizori de jocuri de noroc care dețin o licență de funcționare de la o comisie de renume. Există câteva jurisdicții de încredere care au puterea de a acorda aceste licențe, dar un site web cu o licență de la United Kingdom Gambling Commission, Gaming Curacao Authorities sau Malta Gaming Authority va fi un pariu sigur.

Verifică software-ul. Cazinoul ar trebui să aibă o listă a dezvoltatorilor de software pe care îi utilizează, afișată pe pagina de start. Asigură-te că site-ul pe care pariezi este alimentat de un software independent de la o companie de renume, cum ar fi NetEnt, Microgaming sau Playtech.

Analizează metodele de plată. Ar trebui să joci doar pe un site care îți permite să depui și să retragi fonduri într-un mod în care te simți confortabil. Orice cazino online care pare să ofere metode de plată foarte restrictive este un semnal de alarmă clar.

Concluzie

Chiar nu poți afla chiar totul un cazinou online, asigură-te că parcurgi suficiente informații și recenzii pentru a te simți 100% în siguranță. Cu cât faci mai multe cercetări, cu atât ai mai multe șanse de a recunoaște escrocheriile și de a găsi doar cele mai bune locuri pentru a juca online.