Cum sa iti cumperi lucrurile de care ai nevoie, chiar daca nu ai buget pentru ele?

18 feb. 2022
Cum sa iti cumperi lucrurile de care ai nevoie, chiar daca nu ai buget pentru ele?

Traim intr-o societate de consum, in care fiecare reclama pare ca este facuta special pentru noi. Acea haina pe care ai vazut-o in vitrina, acel telefon nou fabricat de producatorul tau preferat sau acel gadget distractiv, care iti poate oferi relaxarea de care ai nevoie, toate par sa te convinga. Cum le cumperi, insa, daca nu ai un venit suficient de mare?

Din fericire, aceeasi societate de consum ne pune la dispozitie si instrumente prin care ne putem bucura de toate bunurile de care avem nevoie, fara a avea neaparat toti banii necesari pentru ele. Evident, aceste instrumente trebuie sa fie folosite cu responsabilitate, deoarece pot genera cheltuieli considerabile in timp.

Metode prin care poti face achizitii de bunuri pentru nevoi personale

  1. Fa o analiza a cheltuielilor lunare si incearca sa economisesti! Indiferent cat de mic este bugetul tau, cu siguranta faci cheltuieli inutile. Acea cafea de la cafenea pe care platesti de 10 ori mai mult decat ai plati pentru o cafea facuta acasa, acele alimente pe care le cumperi doar pentru a le arunca cateva zile mai tarziu sau consumul iresponsabil de energie electrica, gaze sau apa, toate duc la cheltuieli inutile. Analizeaza-ti cheltuielile si incearca sa elimini pierderile. Vei putea sa economisesti sume considerabile de bani.
  2. Apeleaza la programe de finantare de forma “cumpara acum, plateste mai tarziu “! Sunt programe foarte eficiente, care iti permit sa profiti de diverse oferte. Daca ai descoperit un produs pe care ti-l doresti si care are un pret mai mic decat de obicei, il poti cumpara printr-un astfel de program, platindu-l ulterior in rate egale;
  3. Ia un credit de nevoi personale! Bancile iti pun si ele la dispozitie instrumente eficiente prin care poti face achizitii personale. Un credit de nevoi personale implica o oarecare doza de birocratie, insa iti permite sa imprumuti sume destul de mari;
  4. Gaseste solutii care sa iti aduca mai multi bani! Daca nu suficienti bani, poti incerca sa gasesti un job part time. Din fericire, Romania trece printr-o perioada foarte buna in ceea ce priveste ofertele de lucru. Poti gasi joburi foarte interesante pe care le poti practica de acasa si care iti pot aduce venituri atractive.
  5. Vinde din bunurile pe care le ai si pe care nu le mai folosesti. Cu siguranta ai o multime de lucruri pe care nu le mai folosesti. Este timpul sa scapi de ele! Fie ca ai un telefon vechi care este inca functional, o pereche buna de incaltaminte, care nu ti se mai potriveste sau orice alt bun care sta ascuns intr-un sertar, dar poate fi util pentru altcineva, le poti vinde. Este suficient sa le faci poza si sa le pui pe site-urile de anunturi pentru a gasi cumparatori.