Clinicile private Regina Maria resping orice asociere cu managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică: nu a existat nicio discuție și nicio ofertă de lucru pentru medicul respectiv

09 mai 2023
Clinicile private Regina Maria resping orice asociere cu managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică: nu a existat nicio discuție și nicio ofertă de lucru pentru medicul respectiv

Managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică a susținut în cadrul unor mesaje vocale care au intrat în posesia redacției VoceaBanilor.ro că acesta ar fi primit o ofertă de angajare de la clinicile private Regina Maria, ca șef de secție pe chirurgie, pentru un salariu de 35.000 de lei.

Am contactat conducerea companiei, iar răspunsul a fost unul ferm: Nu au fost discuții cu domnul doctor Laurențiu Belușică și nicio ofertă de angajare pentru acesta în cadrul rețelei private de sănătate Regina Maria.

Așadar managerul Spitalului Găești a mințit angajații, folosindu-se de numele uneia dintre cele mai prestigioase rețele de clinici din România. Oare cu ce altceva mai minte?

Povestea pe larg. Managerul pensionar, cu salariu de 10.000 de euro a ajuns să amenințe asistentele că nu-i dau LIKE pe facebook

Managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică s-a pensionat de la Spitalul Gerota la doar 55 de ani, cu o pensie militară care ajunsese în 2017 la 16.000 de lei. Jurnalistul de investigație, Marin Badea a scris că acesta a ales să plece din cadrul instituției în urma unui scandal în care a fost implicat.

„Tot în condiții obscure, se afirmă, a ieșit la pensie Laurențiu Belușică, de la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota București. “A avut două chixuri în carieră, în 6 luni, dar din nefericire pentru el, una dintre persoanele decedate acolo, operate de el, era asistentă acolo și a ieșit un scandal monstru prin spital.”, scrie Marin Badea pe site-ul lui.

Probabil astăzi pensia medicului Laurențiu Belușică este și mai mare datorită ajustărilor care se tot fac în sistem, deși a cotizat doar 19 ani. De menționat că un medic de familie cu 40 de ani vechime primește doar 2000 de lei pensie.

Dr. Laurențiu Belușică, deși a ales pensia cu mult înainte de vârstă nu a vrut să stea pe bară deloc. A dorit să ocupe un loc în sistemul de stat pentru a primi și un salariu astronomic, desigur tot din bani publici.

S-a angajat apoi imediat la Spitalul Călărași, unde a fost susținut politic de fosta lui soție, cea cu numărul 4. Sau mai bine zis a fost impus politic ca director medical. Nu a reușit să rămână prea mult timp acolo pentru că imediat a declanșat un scandal imens și în cele din urmă a fost obligat să plece.

Laurențiu Belușică a ajuns apoi în iunie 2020 la Spitalul Orășenesc Găești, impus tot politic, de primarul PNL, Grigore Gheorghe. Nu a durat prea mult și a început circul. Acesta a intrat în conflict cu directorul medical, adus chiar de el. Este vorba despre dr. Anca Stamate, fostă șefă la ANT, medic chirurg primar, care s-a opus ilegalităților pe care acesta dorea să le facă.

Cum câștigă managerul Laurențiu Belușică salariu de peste 10.000 de euro din COVID, deși nu mai avem COVID

Din păcate, Laurențiu Belușică nu ține cont de nicio lege, așa că a făcut tot ce a dorit în spital. Mai multe plângeri se află acum în anchetă la Parchet și DNA. Cum ajunge să câștige din pacienți COVID, care nu mai există peste 10.000 de euro DETALII AICI

Dr. Laurențiu Belușică a intrat în conflict și cu tânărul medic urolog, Lucian Vintilă, pe care l-a mințit sistematic că-i va scoate un post la concurs. Acesta lucra în Franța când managerul l-a chemat practic să vină în România pentru a ajuta pacienții. Apoi pentru că probabil acesta a refuzat să-și plătească postul, a început hărțuirea la locul de muncă.

Pentru că medicul Lucian Vintilă a luat atitudine și a primit mesaje de susținere din întreaga țară, managerul Laurențiu Belușică a considerat că trebuie să le certe pe asistentele spitalului pe motiv că nu-l susțin pe facebook și că nu postează mesaje în favoarea lui. De asemenea, el le-a amenințat că nu-și vor mai lua salariul dacă el pleacă la clinica Regina Maria, unde ar fi primit o ofertă de a fi șef de secție pe un salariu de 35.000 de lei. Compania neagă orice discuție cu dr. Laurențiu Belușică, ceea ce înseamnă că medicul a mințit.

Managerul Spitalului Găești a trimis așadar mai multe mesaje vocale revoltătoare pe un grup de WhatsApp al asistentelor din spital, care au ajuns în posesia redacției VoceaBanilor. Din greșeală, medicul a discutat cu un alt medic, dr. Florența Andrei legat de acest subiect, analizând împreună pe cine să mai oblige să dea declarații în favoarea lui. Astfel de tehnici se mai aplicau doar în era comunistă.

Redăm mai jos postările medicului Lucian Vintilă, care l-au pus la zid pe medicul Laurențiu Belușică

„Au inceput sa apara zvonuri MINCINOASE cum ca ar urma sa plec de la Spitalul Gaesti. Intr-adevar sunt luni bune de cand sunt hartuit si umilit de manager, dr. Laurentiu Belusica, care spune zilnic minciuni pe facebook despre orice. Gaestenii sunt, insa oameni inteligenti si nu mai pot fi inselati! Precizez ca NU AM DE GAND sa-mi las pacientii si NU IMI VOI DA DEMISIA din spital. De ce sunt hartuit? Probabil pentru ca nu am dat spaga pentru angajare. Eu azi lucrez doar pe JUMATATE DE NORMA pe PFA. De ce? Va spun imediat.

Am facut rezidentiatul la Paris, unde am fost foarte respectat si apreciat. Au venit apoi ofertele in numar mare din Franta, unde am si lucrat la un spital de top. Eram platit regeste acolo, dar am ales sa vin acasa, sa fiu aproape de familie si sa fac bine si pentru cei din zona Dambovita, unde m-am nascut si unde am trait pana am mers la facultate.

Dr. Belusica a promis ca voi primi post plin de UROLOG la Gaesti, unde voi putea si opera. De aceea am si declinat orice alta oferta. A mintit! Am primit doar jumatate de norma pe PFA, pe policlinica si am fost inselat sistematic. Mi s-a spus sa-i dau bani. De ce? Nu vreau sa sustin coruptia din sistemul medical. Sunt medic tanar. Am muncit enorm pentru aceasta diploma. De ce sa platesc pentru a fi tratat normal. Sunt hartuit zi de zi si ma astept la si mai rau. Dar nu voi renunta!

Astazi eu nu pot efectua interventii chirurgicale decat la privat din pacate pentru ca nu exista aparatura cu care se tot lauda oficialii orasului, in spital. Am cerut luni de zile un ecograf performant sa-mi pot evalua pacientii. A fost tinut sub cheie mult timp.
Nu este usor sa fii medic tanar si sa vrei sa faci bine intr-un spital condus de un pensionar cu pensie de 16.000 lei si salariu de 10.000 de euro. Dar daca as pleca, ar insemna ca-mi tradez pacientii. Imi este foarte greu sa lucrez in teroare, dar voi face tot ce este posibil pentru normalitate. Nimic mai mult.

Va multumesc si pentru sutele de mesaje de sustinere. Inseamna enorm. Imi dau forta sa merg mai departe”, a scris pe facebook medicul urolog Lucian Vintilă.

Dr. Lucian Vintilă

După această postare, care a primit sute de like-uri și distribuiri și care s-a lăsat cu mesaje din întreaga țară, dr. Laurențiu Belușică a continuat hărțuirea atât la adresa medicului Lucian Vintilă, cât și a dr. Anca Stamate, pe care o toacă sistematic de peste un an de zile. Au urmat apoi mesajele vocale de amenințare pentru asistente, despre care am scris mai sus.

„Asa cum ma asteptam, hartuirea continua la Spitalul Gaesti. Managerul Laurentiu Belusica a incuiat astazi ecograful cu care consultam pacientii. Eu fiind de garda NU pot acorda asistenta medicala totala, pentru care cetatenii acetui oras platesc taxe si impozite. A luat Laurentiu Belusica spitalul pe persoana fizica?

Primarul Grigore Gheorghe Gheorghe permite asa ceva? Oamenii sunt cei care sufera!!! Este inadmisibil asa ceva! In timp ce managerul Belusica se lauda pe facebook ca a cumparat aparatura performanta, in realitate nu ne putem folosi de nimic, considerand ca totul este al lui si nu al spitalului. Rog autoritatile sa se sesizeze. Aici NU este doar abuz in serviciu, ci atac la adresa vietii pacientilor care au nevoie sa primeasca asistenta medicala completa

Completare: in noua pregătire de rezidențiat avem modul de ecografie( nivel 1) pe care l-am parcurs și absolvit cu nota 10. Domnul dr sa se abțină in a face acuzații mincinoase.

Din câte știu dansul nu are competentă de ecografie așa ca-l rog sa scoată aparatul de sub cheie.
Va multumesc pentru sprijin”, a completat tânărul medic.