Cât costă operația de micșorare a stomacului în 2020? Te scapă rapid de zeci de kilograme

03 nov. 2020
Cât costă operația de micșorare a stomacului în 2020? Te scapă rapid de zeci de kilograme

În ultimii ani, operația de micșorare a stomacului a devenit mai accesibilă, astfel încât din ce în ce mai mulți români se interesează în legătură cu această soluție. 

Ce este operația de micșorare a stomacului?

Operația de micșorare a stomacului constă în îndepărtarea celei mai mari părți a stomacului, intervenție denumită gastrectomie longitudinală, în urma căreia se păstrează un tub gastric de circa 80-100 ml, cu rolul de a iniția o scădere în greutate marcată prin reducerea cantității de alimente consumate, precum și prin multiple mecanimse metabolico-hormonale.

Cine poate apela la operația de mișsorare a stomacului?

Cei care pot apela la operația de micșorare a stomacului se împart în trei categorii, în funcție de indicele de masă corporală (calculat prin impartirea greutatii (kg) la patratul inaltimii (în metri):

  • cei cu obezitate moderata, cu IMC cuprins intre 30 si 35, doar daca au si diabet zaharat de tip II, afectiuni osteo-articulare severe sau afectiuni ale coloanei agravate de greutate.
  • cei cu obezitate severa, cu IMC cuprins intre 35 si 40, cand obezitatea este asociata cu: dislipidemie, hipertensiune arteriala, boala cardiaca ischemica, intoleranta la glucoza sau diabet zaharat tip II, sindrom metabolic, afectiuni osteo-articulare si ale coloanei vertebrale.
  • cei cu obeziate morbidă, cu IMC peste 40, pentru orice caz de obezitate asociata sau nu cu alte afectiuni.

Mare atenție însă: Pentru a putea apela la operația de micșorare a stomacului trebuie ca mai întâi să dovediți că ați parcurs anumite programe de scădere în greutate pe bază de regim alimentar, urmărite și documentate științific în clinici de specialitate, însă acestea au dat rezultate insuficiente.

Cât costă o operație de micșorare a stomacului?

O operație de micșorare a stomacului, contractată spre exemplu la clinica Medlife, costă aproximativ 5800 de euro, iar în acest pachet beneficiezi de intervenția chirurgicală, spitalizarea și investigațiile preoperatorii.

Pe de altă parte însă, există și clinici care oferă aceste servicii pentru aproximativ 4000-4500 euro.

Cât durează recuperearea post-operatorie?

Recuperarea postoperatorie este extrem de rapidă. A doua zi după operație, pacientul poate începe să consume lichide, iar externarea se face după trei zile de la intervenția chirurgicală.

În ceea ce privește reluarea alimentației, aceasta se face gradual, în decurs de 2-3 luni, prin creșterea progresivă a consistenței alimentației, de la lichide, semisolide și până la alimente solide.

Nu în ultimul rând, la câteva luni de la operația de micșorare a stomacului, se poate interveni chirurgical și pentru eliminarea pielii rămasă în exces pe corp.