Cât costă cununia religioasă la cea mai scumpă Biserică din Capitală. Suma pe care preoții o cer pentru câteva minute

03 aug. 2021
Cât costă cununia religioasă la cea mai scumpă Biserică din Capitală. Suma pe care preoții o cer pentru câteva minute

Când vine vorba de nunți sau botezuri, mirii, dar și nașii nu prea se uită la costuri, însă preoții da. Cununia religioasă la una dintre marile biserici din Capitală ajunge să coste o avere.

De la an la an, sumele pentru ceremoniile religioase tot cresc, iar asta nu e singura problemă. Tarifele pentru botezuri, dar și înmormântări s-au majorat și ele, iar românii ajung să scoată din buzunar sume la care nu s-ar fi așteptat vreodată.

Cât costă cununia religioasă în București

Nu o să găsiți niciodată același tarife, căci fiecare preot are prețul lui. În unele biserici găsiți sume rezonabile, pe când în altele ajungeți să plăți chiar și de zece ori mai mult.

Perioada din ultimul nu a fost una prea prosperă pentru Biserici. S-au anulat nunți, botezuri, dar odată cu relaxarea restricțiilor și cu noua regulă de organizare a nunților cu un număr mai mare de persoane, cererea a crescut și prețurile în același timp.

La Biserica Sfântul Spiridon din Capitală, cei care vor să își unească destinele trebuie să vină pregătiți. Este cea mai mare Biserică din București, aproape de Piața Unirii, adică centrul Capitalei, iar suma este pe măsură.

Care este prețul normal al unei cununii reliigoase

Priveliștea, dar și zona îi vor costa pe tinerii căsătoriți în jure de 2.000 de lei, scrie playtech.ro, însă surpriza vine de abia la final. Deși preoții cer această sumă exorbitantă, conform sursei citate, prețul de pe factură este cu totul altul.

Cu alte cuvinte, factura pe care o vor primi nașii, sau tinerii căsătoriți se stiuează în jurul sumei de 150 de lei, acesta fiind chiar prețul real pe care bisericile îl aveau în urmă cu ceva timp.