Când se va instaura carantina națională? Premierul Ludovic Orban a dat detalii importante

Când se va instaura carantina națională? Premierul Ludovic Orban a dat detalii importante
Ludovic Orban este acuzat de trădare de propriul partid

Ludovic Orban se află zilele acestea într-o vizită de lucru în Franța, însoțit de consilierul său pe probleme economice, Tănase Stamule. Acesta a susținut luni seară o conferință de presă dacă ia în calcul instaurarea carantinei naționale, ținând cont de situația delicată în care se găsește țara noastră. Numărul cazurilor noi de coronavirus a ajung la peste 4000 aproape zilnic.

”Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate în momentul de faţă. Noi am adoptat un set de măsuri care ţin cont de modul de tasmitre a virusului şi aşteptăm să vedem eficienţa. Din punctul nostru de verere, cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală”, a răspuns Ludovic Orban, citat de news.ro.

Premierul a mai spus și c că un obiectiv foarte important pentru guvern este ca economia să fie afectată cât mai puţin posibil, pentru că altfel populația va avea enorm de suferit. Din acest motiv, restricţiile care se impun se decid în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, iar deciziile se iau local.

Ludovic Orban insistă pe respectarea normelor de protecție

”Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcţionarea economiei, să luăm cât mai puţine măsuri de restricţionare şi ne dorim ca oamnii să aibă o viaţă cât mai aproape de normal. Repet, cu condiţia respectrii normelor de protecţie, care nu sunt complicate”, a precizat Orban.

Premierul a insitat încă o dată pe ideea respectării măsurilor impuse deja și a făcut apel încă o dată la oameni să nu încalce regulile, pentru a nu suferi toți mai târziu: ”Dacă oamenii respectă regulile, riscul de transmiere se diminuează drastic şi nu este nevoie să luăm alte măsuri de restricţii”.

Franța se găsește momentan în cea mai dramatică situație din Europa, fiind practic noul focar de coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 26.771 de cazuri noi de coronavirus, sub numărul de 52.010 cazuri anunţate duminică, dar acest lucru s-a întâmplat din cauza unor întârzieri în raportare, deci numărul este mai mare.