Beți apă alcalină! Este ca o terapie minune pentru corp: bolile pe care le ameliorează

24 oct. 2020
Beți apă alcalină! Este ca o terapie minune pentru corp: bolile pe care le ameliorează
Foto: Anderson Rian on Unsplash

Apa alcalină este o adevărată minune a naturii. Are multe efecte benefice pentru organism, iar proprietățile ei au fost îndelung studiate de cercetători. Astăzi este recomandată de medici și terapeuți din întreaga lume pentru că ajută în tratarea multor afecțiuni.

Apa alcalină are un PH-ul de 8,5 -9, adică un pH alcalin. Așa a apărut și numele de apă alcalină și o puteți găsi în orice supermarket sau plafar, asta dacă nu aveți prin preajmă un izvor de acest tip. Costul unei sticle variază în funcție de brand, pate ajunge și la peste 4 lei o sticlă de 2 litri.

Doctorul Robert Young, un microbiolog şi nutriţionist celebru din Statele Unite ale Americii, a studiat mult timp aciditatea sângelui și a ajuns la concluzia că aceasta este principala cauză a bolilor din epoca modernă.

“Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează ţesuturile organismului iar, dacă nu este ţinută sub control, întrerupe activitatea şi funcţionarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăşi viaţa. Ea se află la baza tuturor bolilor şi îmbolnăvirilor”, spune acesta, potrivit VoxBiz.ro.

Ce boli pot să apară dacă menținem aciditatea crescută. Apa alcalină ne ajută să o scădem

Așadar dacă organismul nostru menţine o aciditate extremă sau excesivă pot să apară următoarele afecțiune potrivit medicului american, care și-a publicat cercetărilr în cartea “Miracolul pH. Dieta Young”

Consecinţele unei acidităţi crescte a organismului sunt: corpul nu mai absoarbe corect vitaminele şi mineralele, celulele au carenţe nutriţionale, este dificilă repararea celulară şi eliminarea metalelor grele, tumorile pot creşte mai repede, pot apărea artrita reumatoidă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arterială, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliară, herniile, anxietatea, tulburările de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitaţiile şi durerile musculare.