Antreprenorii din Iași participă până pe 29 iulie la primul curs despre Dialogul Social organizat de către Consiliul Național al IMM-urilor din România

12 aug. 2022
Antreprenorii din Iași participă până pe 29 iulie la primul curs despre Dialogul Social organizat de către Consiliul Național al IMM-urilor din România

­­­­Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat în prima parte a anului 2022, în toate regiunile țării, o serie de cursuri de dialog social ce au avut ca principal scop pregătirea IMM-urilor și creșterea gradului de implicare al acestora în domeniul dialogului social.

Astfel, 10 antreprenori și reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor din județul Iași au participat săptămâna aceasta la primul curs dedicat importanței dialogului social și implicării IMM-urilor în deciziile autorităților publice. Cursul a fost  organizat de Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) în parteneriat cu cea mai mare organizație pentru IMM-uri din Norvegia, SME Norway.

 Participanții au fost din toate sferele antreprenoriatului din orașul Iași, precum tehnologie, consultanță, construcții, etc, dar și din partea celor mai importante sindicate active în județul Iași.

Cursul face parte din activitățile “CENTRE FOR BETTER REGULATION FOR SME’S” înființat de către CNIPMMR și se concentrează pe promovarea unui dialog tripartit etic și eficient și pe realizarea unui schimb de experiență între partenerii sociali norvegieni și cei români pentru consolidarea dialogului social în România.

Informații de background

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) în parteneriat cu SME Norway, structură corespondentă a CNIPMMR în Norvegia, implementează în perioada 01.01.2021-31.08.2022 proiectul “Center for better regulation for SMEs”

Principalele obiective alea acestuia sunt reprezentate de:

  1. Îmbunătățirea calității dialogului social în România prin crearea „Centrului pentru o mai bună reglementare pentru IMM-uri”
  2. Consolidarea capacității operaționale a partenerilor sociali români, în domeniul dialogului social, prin intermediul transferului de know-how de la omologii norvegieni
  3. Promovarea unui dialog social mai etic și mai eficient prin derularea de campanii educaționale și de conștientizare a importanței dialogului social

* Sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegia 2014-2021, în cadrul programului „Dialog social – Muncă decentă”.