Ambalajul, la fel de important precum cadoul

20 apr. 2022
Ambalajul, la fel de important precum cadoul

Obiceiul de a darui este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri ale societatii in care traim. Indiferent ca oferi un fir de floare, o bijuterie, un cadou pe care l-ai creat cu mana ta, un cadou gurmand sau orice altceva, gestul va fi primit cu caldura si cu zambete.

In ultimii ani, obiceiul de a darui a ajuns sa se bazeze pe reguli destul de stricte, care fac momentul in care se face schimbul de cadouri sa fie unul memorabil. Printre regulile pe care trebuie sa le respecti se numara si urmatoarele:

  • Inlatura pretul de pe cadou!
  • Transmite intotdeauna un mesaj, prin intermediul unei felicitari!
  • Nu darui bani in locul cadoului!
  • Nu oferi produse de igiena, haine sau alte produse personale unor persoane care nu iti sunt foarte apropiate!
  • Alege ambalajul potrivit pentru cadou!

Aceasta ultima regula, cea a ambalajului, a devenit din ce in ce mai importanta. Pe piata exista zeci de variante de ambalaje cadou iar ambalarea corecta a cadoului poate sa asigure o multime de avantaje: creste gradul de surpriza, protejeaza cadoul si prelungeste momentul in care se ofera darul, facandu-l mult mai intens. Nu orice ambalaj este potrivit, insa. In functie de ceea ce oferi, trebuie sa tii cont de modul in care alegi si folosesti ambalajul.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi ambalajul pentru cadou?

  1. Alege un ambalaj care sa protejeze cadoul! Poti opta pentru cutii cadouri, pentru plase speciale pentru vin sau pentru plase de cadouri foarte incapatoare. Indiferent care este optiunea ta, o cerinta importanta este aceea de a proteja cat mai bine darul;
  2. Incearca sa folosesti materiale reciclabile! In perioada sarbatorilor, numarul deseurilor creste considerabil din cauza ambalajelor. Cel mai bine este sa optezi pentru un ambalaj reciclabil sau refolosibil. Ambalajele din hartie, cutiile metalice sau ambalajele textile sunt solutii ieftine si cat se poate de eficiente;
  3. Ai grija la dimensiunea ambalajului! Evident, ambalajul trebuie sa fie suficient de mare incat sa poata acoperi darul si sa poata crea acea surpriza pe care doresti sa o conturezi atunci cand oferi ceva.
  4. Tine cont de mesajul transmis de ambalaj. In functie de culoare, de model si chiar de materialul din care este realizat ambalajul, acesta poate sa transmita diverse lucruri. Tine cont de acest lucru si asigura-te ca transmiti exact acele sentimente pe care ti le doresti;
  5. Incearca sa faci singur procesul de ambalare! Probabil ca nu va iesi perfect, insa va fi foarte apreciat efortul.

Alaturi de ambalaj este bine sa existe intotdeauna o felicitare care sa transmita un mesaj. In general, felicitarea este cea care va ramane pe post de amintire, dupa ce cadoul a fost folosit sau consumat.

Intregul obicei de a darui este unul care aduce bucurie. Daca tii cont de modul in care alegi cadoul si de modul in care il ambalezi, rezultatul nu are cum sa fie altceva decat zambete cat se poate de largi.