Alertă METEO. Vin ploile în toată țara. Când revine vremea bună. Temperaturile o iau complet razna

17 apr. 2023
Alertă METEO. Vin ploile în toată țara. Când revine vremea bună. Temperaturile o iau complet razna

METEO. Românii nu s-au putut bucura pe deplin de sărbătorile pascale pentru că vremea a dat mari bătăi de cap tuturor. Vijelii, vânt, cod galben de ploi și temperaturi mai mici decât spera toată lumea. Veștile proaste continuă și luni, 17 aprilie, dar și marți, când se va întâmpla același lucru.

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și pe alocuri mai mici decât acestea în rest. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării.

Cerul va fi mai mult noros și vor fi averse în Moldova, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în celelalte regiuni. Izolat se vor semnala descărcări electrice. Ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar pe alocuri se vor acumula 20…25 l/mp și punctiform peste 30 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sudul țării, unde local, la rafală, se vor atinge viteze în general de 35…45 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 11 grade. Izolat se va semnala ceață.

Cum va fi vremea luni, 17 aprilie

Alertă METEO. În București, cerul va fi noros și vor fi perioade cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35…40 km/h. Temperatura minimă va fi de 8…9 grade.

Așadar, luni 17 apeilie, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și pe alocuri mai mici decât acestea în rest. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării, însă cu precădere în jumătatea de sud-vest, unde pe alocuri cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

În zona montană, la peste 1700 m altitudine, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări la munte, în regiunile sudice și în centru, cu viteze la rafală în general de 40…5o km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 10 grade. Izolat va fi ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în mod obișnuit la această dată, se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Tags: